Home Apple iOS Apple učinio dostupnim iOS 13.6

Apple učinio dostupnim iOS 13.6

Apple iOS 13.6

Nakon natpisa napokon je došlo vrijeme da Apple svojim iOS korisnicima učini dostupnom novu nadogradnju. Riječ je o iOS 13.6 a nakon mnoštvo natpisa (čitaj: beta testiranja) Apple je odlučio večeras (15.07.2020) u 19:00h po našem vremenu učiniti 13.6 napokon dostupnu svima. Značajke osim bolje autonomije baterije te bržeg rada procesora ovog puta dolaze u vidu noviteta. Noviteta koji su u prvom planu vezane uz Američko tržište no možda i kroz neko vrijeme budu (slobodni smo reći) i više korisnije na našim prostorima. U prvom redu mislimo na Apple News+ Audio.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Odnosno ispričan sadržaj Apple News koji se kako smo i rekli u glavnini vezuje za Amerikance. Druga pak značajka dolazi pod imenom CarKey. Riječ je o značajki kojom će korisnici iPhone pametnih telefona moći jednim dodirom svoje limene ljubimce upaliti bez potrebe za posezanjem ključa. Prisjetimo se kako je još u veljači/februaru Apple ponosno najavio kako radi na CarKey značajki da bi za ovogodišnji WWDC 2021 po prvi puta i prikazao CarKey. Nemojte zaboraviti kako za sada niti jedan proizvođač automobila nema ovu značajku a prvi je najavio kako će to ugraditi Njemački BMW (i to pri svojoj idućoj inačici serije 5). Naravno ova značajka kako i sami pretpostavljate neće biti rezervirana za one srednje ili niže platežne moći već samo one više odnosno najbogatije.

iOS 13.6

Ono što nas široku publiku zanima a što donosi iOS 13.6 je u odjeljku ažuriranja. Prisjetite se da se do sada ažuriranje moglo „odgoditi” da se napravi preko noći (u točno određeno vremensko razdoblje) i naravno kada je iPhone spojen na WiFi a dolaskom iOS 13.6 inačice ovaj odjeljak dobiva i još jednu značajku. Radi se o mogućnosti odabira dali želite automatski preuzeti dostupno ažuriranje kada ono bude dostupno, dok je drugo ono dobro već svima poznato vremensko razdoblje definiranja pokretanja ažuriranja. Navedimo i to kako iOS 13.6 donosi ispravke i „Kontaktima” pošto su neki korisnici prijavili brisanje iz čista mira Kontakta dok drugi pak nisu mogli pronaći željene brojeve, čelnici Applea tvrde kako dolaskom iOS 13.6 ovaj problem prestaje.

Prvi ARM Apple laptop će biti MacBook Pro 13.3″

Za kraj kažimo kako iOS 13.6 donosi i novitete u aplikaciji Health odnosno navedena aplikacija sada je dobila mogućnost praćenja intervala kada korisnik ima glavobolje, grlobolje te tome slično. Naveli smo kako je od večeras iOS 13.6 dostupan svima koji koriste iOS 13 mobilni operativni sustav a osim toga Apple je i objavio nadogradnje za tvOS (13.4.8) i watchOS (6.2.8).

Stoga ako još nište provjerite dali su vam iPhone pametni telefoni s autonomijom baterije na iznad 50% te se spojite na WiFi i izvršite nadogradnju na iOS 13.6 Sama nadogradnja teži negdje oko 400MB ovisno o kojem iPhone modelu je riječ.