Home Apple iOS Apple Watch 6 će se koristiti za praćenje astme kod oboljelih

Apple Watch 6 će se koristiti za praćenje astme kod oboljelih

Apple je tokom godina svoj pametni sat obogatio mnogim opcijama za praćenje zdravstvenog stanja korisnika, te je Apple Watch postao pravi mali elektrokardiogram. Sa verzijom 6 došla je i opcija za praćenje količine kiseonika u krvi, a sada je došao na red i na funkciju za praćenje stanja onih koji boluju od astme.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Tim iz kompanije je u saradnji sa medicinskim ekspertima sproveo istraživanja čiji je cilj bio da utvrde vezu između količine kiseonika u krvi i astme, a radilo se i na tome da proveri sposobnost Apple Watch-a da detektuje stanja koja su u vezi sa ovim oboljenjem. Napominje se da nove funkcije nisu tu da zamene profesionalnu medicinsku pomoć, te opremu za postavljanje dijagnoza.

iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 i tvOS 14 nadogradnje su dostupne u našem regionu

Ranije se govorilo i opciji koja bi merila količinu šećera u krvi, ali se ta funkcija ni do danas nije pojavila. Pametni sat kompanije Apple ipak postaje bogatiji kada je praćenje zdravstvenog stanja u pitanju, pa ostaje da se vidi da li će korisnici koji brinu o svom zdravlju birati ovaj uređaj kao pomagalo u praćenju i kontrolisanju bolesti.

(pcpress)