Home Apple iOS iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 i tvOS 14 nadogradnje su dostupne...

iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 i tvOS 14 nadogradnje su dostupne u našem regionu

Apple je upravo pustio iOS 14 nadogradnju za naš region. Nadogradnja je dostupna za iPhone 6S i novije modele telefona. Verzija iOS 14 za iPad tablete je takođe dostupna kao i watchOS 7 nadogradnja operativnog sistema za Apple Watch pametni sat. Na kraju, dostupna je i iOS verzija za AppleTV i HomePod uređaje koja nosi ime tvOS 14.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Kompanija se ovog puta odlučila da novu verziju iOS-a predstavi pre novih modela iPhone-a, koji se očekuju u toku sledećeg meseca. Nakon update-a, na telefonu će se pojaviti mnogo novih opcija, kao što su home screen widget-i ili App Library – drugačiji način organizacije aplikacija.

Nvidia će za ARM platiti 40 milijardi dolara

Takođe, na raspolaganju će biti i picture-in-picture mod koji će omogućiti gledanje Netflix i Apple TV+ streaming servisa dok se na telefonu radi nešto drugo. Unapređen je i Siri asistent koji sada ima i opciju audio prevođenja i pojavljuje se u vidu pop-up prozora, umesto da zauzima ceo ekran. iOS 14 omogućava i pinovanje najvažnijih konverzacija, koje će se uvek pojavljivati na vrhu prozora u Messages aplikaciji. Maps je dobio opciju optimizovanja ruta za bicikliste.

Američka carina se osramotila zaplijenom “krivotvorenih Apple AirPods” slušalica

Dodat je i novi alat, App clips, kroz koji će biti moguće pristup delovima aplikacija bez njihovog preuzimanja na telefon. Na primer, ovim putem biće moguće plaćanje parkinga putem Apple Pay sistema bez preuzimanja aplikacije, ili kreiranje naloga u aplikaciji pre nego što se preuzme, što je korisno ako smatrate da tu aplikaciju nećete nikad više koristiti.

U slučaju da nadogradnja pođe krivo, možete pratiti naše uputstvo kako da reinstalirate iOS na svoj Apple uređaj.

(balkanandroid/pcpress)