Home Apple iOS Apple zvanično objavio datum kada će predstaviti iPhone 12 liniju telefona

Apple zvanično objavio datum kada će predstaviti iPhone 12 liniju telefona

Prethodnih dana, sve je ukazivalo kako Apple sprema još jedno predstavljanje novih uređaja za ovu godinu, ovaj put iPhone 12 linije telefona. A akcija u kojoj Apple kupcima MacBook laptopa daruje i gratis AirPods se završava 12. Oktobra, što je ukazivalo na 13. Oktobar kao potencijalni dan kada će iPhone 12 ugledati svjetlo dana.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Apple je sada i zvanično najavio događaj pod imenom Pozdrav Brzino (Hi, Speed) koji je planiran za 13. Oktobar u 18:00 po našem vremenu, a koji će kako je to sad trend u 2020. godini, biti održan online. Naravno, mi ćemo vam taj dan na vrijeme donijeti link putem kojeg možete pratiti događaj, pored streama sa Apple.com

Kompanija za reciklažu prevarila Apple za 100,000 iOS uređaja

Prema glasinama očekuju nas četiri iPhone 12 uređaja, svi sa OLED ekranima. Uređaji su: iPhone 12 Mini od 5.4″, iPhone 12 (pojedine glasine kažu da će nositi dodata Max u imenu – pri. ur.) od 6.1 inč, iPhone 12 Pro od 6.1 inč i iPhone 12 Pro Max od 6.7 inča. Početna količina memorije za iPhone 12 liniju je 64 GB, dok će Pro verzije kretati od 128 GB. Glasine takođe pominju i početnu cifru od 649$ koliko će navodno koštati iPhone 12 5.4″ sa 64 GB skladišne memorije.

Apple A14 Bionic čipset je brži od Snapdragona 875 ali ne i od Exynos 1000 čipseta

Uz iPhone 12, isti dan se očekuje predstavljanje AirPods Studio over-ear slušalica, zatim HomePod Mini pametnih zvučnika koji bi se takmičili sa Google/Nest Mini i Amazon Echo Dot pametnim zvučnicima te AirTags uređaje za praćenje zbog kojih je Apple već optužen da kopira Tile.

Pojavile se navodne cijene Apple iPhone 12 serije telefona

Na žalost, po svemu sudeći ARM pokretani MacBook laptop neće biti predstavljen na ovom događaju, a pitanje je da li će biti predstavljen ove godine.