Home Android Tableti ASUS Transformer Book Trio

ASUS Transformer Book Trio

Najnovije iznenađenje od Asusa je prikazano na Computex-u. Kompanija je upravo predstavila Transformer Book Trio, tablet koji može da pokrene i Windows i Android, i ima mogućnost spajanja na tastaturu (dock).

Na prvi pogled, vizuelno je veoma sličan Transformer Book-u, osim što ovog puta ima 11,6-inčni ekran, 1080p rezolucije, i kao što znate jedan više operativni sistem. Ako se pitate kako to radi, na uređaju se nalazi fizički taster koji omogućava prebacivanje između operativnih sistema, slično kao na Transformer AiO, koji je objavljen prošle godine na istom događaju. Važno je napomenuti, da će taj taster raditi samo ako se ovaj tablet priključi na dock tj tastaturu, a kada se tablet odvoji od tastature, pokretat će ga samo Android Jelly Bean.

Što se tiče specifikacija, ovaj tablet pored 2 operativna sistema sadrži i 2 procesora, prvi je Intel 4-generacije, Core i7-4500U koji pokreće Windows 8, a drugi je Intel Atom Z2580 koji radi na 2GHz i brine se za rad Android Jelly Bean OS-a. U stvari, Tom Kilroy EVP iz Intela se pojavio na ASUS konferenciji za novinare u Tajpeju da pomogne predstavljanju proizvoda. Nastavljamo dalje, dupli operativni sistem znači i više baterije: paket uključuje 33Wh ćeliju kao i jednu od 19Wh. Što se tiče skladišne memorije, dobija se 1TB HDD unutar dock-a, i 64GB flash memorije unutar samog tableta.

Ako se pitate kolika je cijena, ASUS ne planira da je objavi danas, ali je kompanija naglasila da je Trio namijenjen za lansiranje u trećem kvartalu.