Home Android Tableti Sony navodno sprema novi telefon iz Compact serije

Sony navodno sprema novi telefon iz Compact serije

Sony se u poslednje vreme drži ispod radara, pa ipak, informacije o predstojećim izdanjima pametnih telefona počele su da se pojavljuju u nezvaničnim glasinama ovog meseca. Ono što je najvažnije, informacije su u vezi sa predstojećom Xperijom 10 III, koju pokreće Snapdragon 690 – kao pristupačni 5G srednje klase. Nova glasina kaže da se situacija dodatno zaoštrava pričama o potencijalnom novom ulasku u kompaktnu liniju Xperia telefona, koji dolazi u prvoj polovini 2021. godine.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Samo pominjanje teme o Compactu, već je uzrok komešanja u Sonyjevom carstvu, obzirom na to koliko je linija bila popularna i hvaljena zbog svoje sposobnosti da svede vodeće modele na džepnu veličinu i posledično previđena od strane mnogih obožavalaca, sve do poslednjeg XZ2 Compact koji se pojavio još daleke 2018. godine.

Otkriveno da Google koristi mobilne podatke bez znanja korisnika

Zapravo, prolazeći kroz vesti o Sonyjevim telefonima koje smo imali, čini se da se iza kulisa zaista nešto događa. Očigledno je ovo rezultiralo otkazivanjem navodnog modela Xperia 10 II Plus, sa Snapdragon 720 čipsetom i preusmeravanjem napora kompanije na 5G. Definitivno možemo videti kako bi se nova Xperia 1 III Compact (čije je ime zapravo nagađanje) mogla uklopiti u tu strategiju, posebno od kako su se pojavile glasine o misterioznom novom Snapdragon 775 čipsetu.

Snapdragon 875 telefoni stižu sa 100W punjenjem

Taj broj modela je nažalost jedina informacija koju trenutno imamo o navodnom Compactu, zajedno sa predloženom dijagonalom ekrana od 5,5 inča. Snapdragon 775 se kratko pojavio u glasinama još u septembru kao navodni naslednik Snapdragon 765/765G čipseta koji ima dobru reputaciju kao jedan od prvih koji je poterao kompanije ka pristupačnijem 5G modelu.

Turčin klonirao Instagram pa ga Facebook tužio

Čipseti poput MediaTekove linije Dimensity ili Snapdragon 690, koji će navodno pokretati srednji Xperia 10 III, pokupili su sada svu pažnju, kada su 5G modeli u pitanju. Možemo videti kako bi se hipotetički Snapdragon 775 5G uređaj mogao uklopiti između vodećih Xperia 1 III i Snapdragon 690 Xperia 10 III i po ceni i po karakteristikama/performansama. Ipak, ove rane glasine je teško podržati na bilo koji validan način, pa ih zato uzmite sa rezervom.

(benchmark)