Home Apple iOS DxOMark ponovio test Apple iPhone 11 i dodijelio mnogo bolje ocjene njegovim...

DxOMark ponovio test Apple iPhone 11 i dodijelio mnogo bolje ocjene njegovim kamerama

DxOMark je nedavno promenio svoj način testiranja i sada sprovodi četvrtu verziju novog protokola testiranja. To znači da će neki uređaji, koji budu označeni kao relevantni, biti podvrgnuti novoj rundi testiranja, a to će uticati i na ukupne rezultate.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Sada je ponovo testiran iPhone 11 i ukupan rezultat je ostvario značajn rast, sa prethodnih 109 poena na 119 poena. Ovim rezultatima, iPhone 11 je prestigao i neke od premijum modela iz 2020. godine, kao što su Samsung Galaxy S20+ i OnePlus 8 Pro. Mada, potrebno je istaći da je i Galaxy S20+ testiran po starom protokolu.

Selfi kamera iPhone 12 Pro uspjela osvojiti sedmo mjesto na DxOMark testu

DxOMark i godinu dana kasnije iPhone 11 svrstava u sposoban telefon za fotografisanje. Uređaj nudi odličan kvalitet fotografija i videa. Fotografije nude preciznu ekspoziciju, dobru reprodukciju boja, odlične detalje čak i u zatvorenom, a pohvale idu i na račun performansi ultraširoke kamere. Ono čime DxOMark nije zadovoljan, jeste kvalitet zumiranja što je razumljivo zbog nedostatka telefoto senzora.

Pokrenuta razvojna verzija Windowsa za ARM na MacBooku sa Apple M1 čipom

Kada je u pitanju kvalitet videa, DxOMark pominje nekoliko prednosti, među kojima je i efektivna stabilizacija. Više detalja o novom testu iPhone 11 kamere je dostupno ovde.

(benchmark)