Home Ostalo Internet Facebook će vas obavestiti kad pokušate da podelite staru vest

Facebook će vas obavestiti kad pokušate da podelite staru vest

Facebook je implementirao novu opciju koja će vas upozoriti ako pokušate da podelite staru vest. Ona će prikazati pop-up prozor sa notifikacijom kada pokušate da podelite neku vest ili post koja je starija od 30 dana. Notifikacija neće zabranjivati deljenje, već predstavlja samo podsetnik da korisnik proveri da li je ta vest još uvek relevantna i aktuelna, pre nego što završi započetu operaciju deljenja.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Opcija je dodata jer je interno istraživanje pokazalo da je vrememe originalne objave neke vesti jedan od važnih faktora kada se korisnici odlučuju čemu će da veruju i šta će da pročitaju i podele sa prijateljima. Kada se podeli stara vest, utvrđeno je da to među korisnicima stvara konfuziju, koji često ne znaju i ne shvataju tu činjenicu i misle da se desilo nešto novo.

Galaxy S20 Lite stiže do kraja godine

Ova notifikacija predstavlja deo alata za verifikaciju vesti koje je Facebook predstavio 2018. godine. Kompanija je najavila i da planira da u narednim mesecima testira druge tipove notifikacija – jedna od njih je da se korisnici usmeravaju ka zvaničnom COVID-19 centru kada neko podeli link u kojoj se pominje ova bolest.

Jumbo je aplikacija koja vam pomaže osigurati naloge na društvenim mrežama

(pcpress)