Home Aplikacije Facebook Lite dobio „tamni način” rada – dok punokrvna aplikacija još to...

Facebook Lite dobio „tamni način” rada – dok punokrvna aplikacija još to nije

Facebbok Lite

Najveća društvena mreža 21, stoljeća Facebook iz vremena na vrijeme uvede pokoju novu značajku u svoj rad. Ovo se radi ne samo da bi korisnicima ostala zanimljiva već da bi i konkurentima „stala na žulj” i prednjačila u nečemu. Kao što već i vrapci na grani znaju Facebook pod sobom ima aplikacije: Facebook, Facebook Lite, Messenger, Instagram i WhatsApp.

Od kada je Android 10 kao i konkurentski iOS 13 tvrtke Apple na softverskoj razini doveo mogućnost postavljanja „tamnog načina” odnosno poznatijeg kao „Dark mode” mnoge aplikacije su započele s implementiranjem isto tako „tamnog načina” rada bez obzira dali se koristi Android 10 odnosno iOS 13 ili pak niže generacije mobilnih operativnih platformi. Od kada je prije godinu dana Messenger implementirao „Dark mode” isto to je nedavno učinio i Instagram a kao što smo rekli obje aplikacije u vlasništvu su Facebooka.

Instagram uklanja jednu dobro poznatu značajku – hoće li ikada više biti isti?

Ako se sada pitate a kada će „tamni način” omogućiti i sama Facebook mobilna aplikacija, nažalost vas moramo u jednu ruku razočarati. Kažemo u jednu ruku jer je u drugu Facebook od dana pružio korisnicima „tamni načina rada” Dark Mode ali ne pri svojoj primarnoj aplikaciji već pri Lite inačici. Dakle Facebook Lite od dana pruža mogućnost korištenja da je crna pozadina pri softverskoj razini u radu a kao što znamo Facebook Lite je kao što mu samo ime kaže „osiromašena” Facebook aplikacija, primarno namijenjena za slabije Android pametne telefone.

Facebook Dark mode

Možemo se samo nadati kako neće trebati proteći mnogo vremena da Facebook dovede Dark mode na svoju primarnu te prvu aplikacija a ako se pitate gdje je u cijeloj priči WhatsApp, kažimo kako on „tamni način rada” donosi pri beta inačici, što ukazuje kako još neće drugo trebati da svi korisnici WhatsAppa dobije „Dark mode”.

Facebook pokrenuo novu aplikaciju pod imenom Hobbi

Do kada će Zuckerberg čekati da Facebook aplikacije postavi na „Dark mode” popis, to nitko sa sigurnošću još ne može reći ali se možemo nadati kako će to biti uskoro, makar nadati se.

Ako ipak želite zaviriti u “Dark mode” po definiciji Facebooka pa makar to bilo i na “Lite” inačici:

Facebook Lite možete preuzeti: Android/iOS

Napomena: Ako ne funkcioniše na poslednjoj verziji koja vam je dostupna sa Google Play prodavnice, preuzmite beta verziju u vidu APK fajla. Sam proces instalacije APK fajla možete pronaći ovdje.