Home Apple iOS Facebook tamni mod je počeo pristiza na iOS uređaje

Facebook tamni mod je počeo pristiza na iOS uređaje

Dark Mode je napokon počeo pristizati na Facebook aplikacije iPhone korisnika. Zanimljivo je da za sada nije u planu skoro aktiviranje Android Facebook Dark Mode opcije, ali je to u planu svakako, otkriva izvor iz industrije, koji je preneo sajt PhoneArena. “Dark Mode za Facebook se isporučuje na određeni broj uređaja“, objavilo je ovaj sajt navodeći da se tipična bela i siva pozadina menjaju tamnim, dok je font postao beo.

iPhone 12 bi trebao imati nova premium sočiva na svojim kamerama

Da se aktivira Dark Mode potrebno je ući u aplikaciju (logično), otići u Podešavanja i Privatnost i u tom meniju kliknuti na ikonicu meseca tj. na Dark Mode.

Apple uskoro donosi mogućnost korištenja miša i tastature u iPad igrama

Facebook je Dark Mode pogurao na iOS baš u trenutku kad je pod izuzetnim pritiskom celog sveta, posebno oglašivača, koji su pauzirali oglašavanje na toj i Instagram platformi zbog rasizma i govora mržnje, koji Facebook ne suzbija kako bi trebalo. Slučajnost ili ne, ali mislimo da nije, Facebook pokušava da pažnju sveta sa oglasne kataklizme, u kojoj je već u prvom talasu izgubio preko 56 milijardi dolara, da prebaci na opciju, o kojoj se izuzetno dugo priča, a eto, tek sad postaje dostupna.

MacOS 11.0 će nositi ime Big Sur

Ako nas pitate – trebalo je Facebook da uradi to bolje, ovako sa samo iOS testom izgleda kao da je društvena mreža napravila još jednu grešku u koracima.

(mobit)