Home Apple iOS iPhone 12 bi trebao imati nova premium sočiva na svojim kamerama

iPhone 12 bi trebao imati nova premium sočiva na svojim kamerama

Pojavljuje se sve više informacija o novoj iPhone 12 seriji telefona. Nedavno smo saznali da je Apple sproveo istraživanje o 5W punjačima koji stižu uz iPhone. Takođe smo saznali da bi pakovanje uređaja moglo biti manje i da neće sadržati EarPods slušalice niti punjač.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Sada, nove informacije koje nam omogućava analitičar Ming-Chi Kuo, sugerišu da će novi iPhone modeli imati premijum kameru. Kuo ističe da će telefoni stići sa “premijum sočivima koji će poboljšati kvalitet slike”. Ova premijum kamera sočiva će obezbediti kompanija Largan, a koja će se sastojati od 7 elemenata (7P), za glavnu kameru, 5 elemata (5P) za ultraširoku, te 6 elemenata (6P) za telefoto kameru.

Apple zvanično prikazao novosti koje nas očekuju u iOS 14

Komponente će biti isporučivane od jula, s obzirom na to da izveštaji sugerišu da Apple odlaže proizvodnju novih iPhone modela za četiri do šest nedelja u drugoj polovini godine. To znači da se najveći deo isporuke telefona očekuje između septembra i novembra.

Apple patentirao staklenu tastaturu

Kuo ne pominje moguće razloge ovog odlaganja, ali ističe još neka poboljšanja za iPhone 12 kameru, uključujući veći senzor koji će moći da primi više svetla i omogući bolji kvalitet slike.

Apple zvanično najavio prelazak Mac računara sa Intel na ARM čipove

(benchmark)