Home Android Aplikacije Facebook uveo reprodukciju glazbenih spotova

Facebook uveo reprodukciju glazbenih spotova

Facebook

Već i vrapci na grani znaju kako planetarno popularni Facebook s vremena na vrijeme „ubaci” koji novitet na svoju aplikaciju. Razlog tome je vrlo jednostavan naime želi ostati u trendu odnosno želi ostati i opstati na samome „vrhu” kada je u pitanju „Social Network” na Internetu. Već smo pisali o Facebook Gaming platformi, pisali smo i o Facebook Watch, pisali smo i o Facebook Stories. Sada pak pišemo o još jednoj novini koja će za sada ipak ostati ograničena na domovinu Fejsa, Sjedinjene Američke Države.

Na tragu Google Pixel 5a pametnog telefona

Riječ je o glazbenim spotovima. Vrlo jednostavno od sada Facebook donosi unutar segmenta „Watch” donosi sekciju koja se odnosi na glazbu tj, reprodukciju glazbenih spotova. Ova značajka će se realizirati uz pomoć velikih produkciji kuća te streaming glazbenih servisa (makar kada govorimo o početcima u SADu). Kako smo naveli u realizaciji ove značajke pomoći će produkcijske kuće poput: Sony Music, Universal Music, Warner Music te manje izdavačke kuće.

Facebook Music Video

Iz Facebooka navode kako će reprodukcija sadržaja glazbenih spotova biti posve jednostavna kao što je to slučaj i s ostalim sadržajima unutar Facebook Watcha. Dakle moći će se reproducirati, komentirati, lajkati te dijeliti. Shodno vašem glazbenom ukusu Facebook će vam s vremenom servirati glazbene spotove unutar „News Feeda” po vašem ukusu odnosno vašim kriterijima.

Viber prekida poslovnu saradnju sa Facebookom

Iako za sada nema službenih navode hoće li se ova nova Facebook značajka proširiti u dogledno vrijeme i na globalnu razinu, nadamo se kako će se navedeno ipak obistiniti. Dali tako Facebook želi zauzeti mjesto popularnom YouTubeu ostaje za vidjeti ali borba za udio u streamingu glazbenih spotova i ovdje ne može proći bez prisustva svima nam poznate društvene mreže.