Home Apple iOS Fortnite na Apple uređajima ostaje raditi, ali bez novog sadržaja

Fortnite na Apple uređajima ostaje raditi, ali bez novog sadržaja

Sledeća Fortnite sezona je tu, ali oni koji imaju iOS i macOS neće moći da je igraju. I to nije sve – iPhone, iPad i Mac stariju verziju neće moći da igraju sa onima koji ne koriste Apple platforme. To znači da će Apple korisnici ostati zaglavljeni u staroj Fortnite varijanti, koju će moći da igraju samo sa drugim Apple korisnicima.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Problemi su posledica svađe između kompanija Apple i Epic Games, a pravna borba će igru izgleda podeliti na dve odvojene. Tako će igraći koji imaju PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC i Android imati pristup novoj sezoni, koja stiže sa velikim promenama, dok će na Apple uređajima igra ostati zamrznuta u staroj sezoni.

Apple planira u iPhone 12 ugraditi jeftinije baterije da kompenzuje cijenu 5G modema

Problemi su počeli 13. avgusta, kada je kompanija Epic Fortnite aplikaciji dodala opciju za direktno plaćanje, što nije u skladu sa pravilima Apple-ove prodavnice. Apple je ubrzo igru izbacio iz App Store-a, nakon čega je Epic počeo kampanju protiv giganta. Da bi se stvari dodatno zakomplikovale Apple-u je odobreno da igru ne mora da vrati u prodavnicu, bar za sada, ali je kompaniji zabranjeno da ukloni naloge svih Epic developera kao što je planirano – bar za sada.

Istraživanja pokazuju da Apple Watch drži više od polovine tržišta pametnih satova

Tako će Apple korisnici i nakon što je izašla Fortnite sezona, igrati istu Fortnite igru, a igra će ostati podeljena sve dok se spor ne reši.

(pcpress)