Home Android Tableti Fotografije Google Pixel Slate tableta sa Chrome OS-om

Fotografije Google Pixel Slate tableta sa Chrome OS-om

Pojavile su se nove fotografije dolazećeg Chorme OS tableta, pod nazivom Google Pixel Slate, koji će biti ozvaničen naredene nedelje. Uređaj bi trebalo da se pridruži Pixel 3 i Pixel 3 XL telefonima, Chromecastu treće generacije i Google Home Hubu.

Sajt MySmartPrice nam donosi zvanične press rendere uređaja, koji je razvijan pod kodnim imenom Nocturne. Prema navodima, tablet će imati senzor otiska prsta uz gornju ivicu (kada je orijentisan u panoramskom modu). Poprilično minimalistički dizajn uređaja pokazuje i dva USB-C porta i prednje stereo zvučnike. Jasno se vidi i prednja veb kamera iznad displeja.

Renderi pokazuju i da će Pixel Slate biti dostupan sa dva dodatka. Tu je aktivni stylus, kao i odvojiva tastatura koja se kači  u dnu tableta preko pogo pinova. Tasteri na tastaturi su zaobljeni i okrugli, umesto četvrtastih na kakve smo uglavnom navikli. Ispod space bara je veliki trackpad. Tastatura ima i dodeljeni taster za pozivanje Google Assistanta.

Iako nam renderi daju dobar uvid u dolazeći uređaj, i dalje postoji dosta nepoznanica o Pixel Slate tabletu, a među njima su veličina displeja, rezolucija i odnos stranica, kao i koji procesor će pokretati uređaj.

(benchmark)