Home Android Telefoni Glasine tvrde kako će Galaxy S21/S30 serija telefona biti manja evolucija, a...

Glasine tvrde kako će Galaxy S21/S30 serija telefona biti manja evolucija, a ne revolucija u odnosu na Galaxy S20

Prema navodima dojavljivača, Samsung Galaxy S21/S30 Ultra neće imati značajne razlike u odnosu na aktuelni model. Novi Ultra će imati nešto manji ekran od 6.8 inča, i biće jedini sa zakrivljenim ekranom (S21/S30 i S21+/S30+ će imati ravne displeje). Ekran bi mogao dobiti povećanje stope osvežavanja na 144Hz, ali to nije potpuno sigurno.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Galaxy S21/S30 Ultra će, prema dostupnim informacijama, koristiti 108MP glavnu kameru na poleđini i 40MP selfi kameru. Ovo su iste rezolucije kao kod S20/S30 Ultra, ali bi mogle postojati neke druge nadogradnje. Nema detalja o preostalim senzorima, a renderi pokazuju da će Ultra imati četiri kamere na poleđini, od kojih će jedna imati periskop objektiv.

Bivši direktor kompanije Google smatra da su društvene mreže previše prostora dale “idiotima i ludacima”

Samsung će ponovo koristiti sopstvene i Qualcomm čipove u zavisnosti od tržišta, pa će telefon pokretati Snapdragon 875 ili Exynos 2100 čip. Samsungovo rešenje koristi standardna ARM jezgra, a rani benchmark testovi da Exynos čip i dalje zaostaje za Qualcommovim modelom. Galaxy S21/S30 Ultra će napajati 5000mAh baterija, a ne očekuju se ni nadogradnje opcije punjenja. Za softver će biti zadužen One UI 3.0, zasnovan na Androidu 11.

OnePlus predstavio OnePlus Nord N10 5G i OnePlus Nord N100 telefone

S obzirom na to da se predstavljanje Samsung Galaxy S21/S30 linije očekuje tokom januara, nove telefone bismo u prodaji mogli videti već u februaru umesto u martu.

(benchmark)