Home Android Telefoni OnePlus predstavio OnePlus Nord N10 5G i OnePlus Nord N100 telefone

OnePlus predstavio OnePlus Nord N10 5G i OnePlus Nord N100 telefone

OnePlus je davno napustio poslovnu filozofiju fokusiranja na samo jedan model, a sada se čini da će ponudu proširiti i na druge cjenovne razrede. Nedavno smo vidjeli kako je lansirao model iz srednjeg cjenovnog razreda, OnePlus Nord, a danas je ovu liniju proizvoda pojačao za još dva modela – OnePlus Nord N10 5G i OnePlus Nord N100.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Tako OnePlus Nord N10 5G dolazi s novim Snapdragon 690 procesorom, 6,49-inčnim ekranom i 90 Hz stopom osvježavanja. Tehnologija izrade ekrana je LCD, a to znači da se i čitač otisaka prstiju seli na poleđinu. Primarna kamera donosi senzor od 64 megapiksela, koju upotpunjava ultra-širokougaona te macro kamera, kao i neizostavni senzor dubine. Sprijeda se nalazi 16 MP selfie kamera. Ne treba zanemariti podatak da uređaj dolazi s vanjskim stereo zvučnicima. Baterija ima kapacitet od 4300 mAh i podršku za brzo punjenje Warp Charge 30T. Što se memorije tiče, tu su 6 GB RAM-a i 128 GB skladišnog prostora, a zanimljivo je da ovaj model donosi i mjesto za microSD karticu. Cijena ovog modela na EU tržištu trebala bi iznositi oko 350 eura.

Bivši direktor kompanije Google smatra da su društvene mreže previše prostora dale “idiotima i ludacima”

Drugi model predstavljen danas je OnePlus Nord N100. Dolazi po cijeni od 200 evra, a donosi 4 GB RAM-a i 64 GB skladišnog prostora, kao i podršku za microSD memorijske kartice. Ekran ovog modela ima dijagonalu 6,52 inča, takođe je izrađen u LCD tehnologiji, a rezolucija iznosi 1600 x 900 piksela. Stopa osvježavanja je standardnih 60 Hz. Ovaj model pokreće Snapdragon 460, dakle procesor nižeg cjenovnog ranga, zasnovan na 11nm procesu, a baterija uređaja sadrži čak 5000 mAh, što imputira da bi ovaj model korisniku mogao donijeti i natprosječnu autonomiju. Primarna kamera ima senzor od 13 megapiksela, kojoj društvo čine macro kamera i senzor dubine.

Od 25 svjetskih brendova sa najvećom vrijednošću, 11 je tehnoloških

Oba modela bi se na europskom tržištu trebala pojaviti uskoro.

(mobhr)