Home Android Aplikacije Google Asistent sada prepoznaje pjesme koje mu otpjevate

Google Asistent sada prepoznaje pjesme koje mu otpjevate

Google dodaje novu “hum to search” opciju među svoje alate, a u pitanju je funkcija koja će ljubiteljima muzike omogućavati da otpevaju ili na bilo koji drugi način interpretiraju melodiju pesme čijeg se naslova ne sećaju i da za uzvrat dobiju sve podatke o numeri.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Nova funkcija stiže na iOS i Android, u paketu sa algoritmima mašinskog učenja koji su zaduženi za identifikovanje melodija. Korisnici će moći da pevuše i Google Assistantu, te ga nakon završene interpretacije upitaju “What’s the song”, ili tapnu na novi “search a song” taster. Google će potom prikazati spisak pretpostavljenih pesama, klasifikovanih po tome koliko odgovaraju otpevanoj melodiji, a korisnik odmah može da klikne na izabrani naslov i posluša pesmu.

Samsung ismijava Apple jer uz iPhone više u kutiji ne dolazi punjač

Sistem funkcioniše tako što se audio zapis uz pomoć mašinskog učenja prevodi u nizove brojeva koji predstavljaju melodiju pesme, da bi se ti nizovi potom uporedili sa podacima o pesmama koje se već nalaze u bazi. Algoritmi su trenirani na velikom broju primera, među kojima su i oni u kojima korisnici pevuše i zvižde svoje omiljene pesme. Tvrdi se da sistem radi bez obzira na muzički talenat onog koji pevuši pesmu čiji naslov traži.

Microsoft bez pitanja instalira PWA verzije Word, Excel, PowerPoint i Outlook aplikacija na Windows 10 računare

Opcija je dostupna od 15. oktobra, te je za iOS na raspolaganju samo engleski jezik, dok je na Androidu ponuđeno čak 20 jezika. Očekuje se da opcije vremenom dobije podršku za sve veće jezike.

(pcpress)