Home Windows Windows PC Google Chrome će podržavati Windows 7 još godinu dana

Google Chrome će podržavati Windows 7 još godinu dana

Microsoft Windows 7 je prvi put objavljen pre više od deset godina, i iako su ga nasledili Windows 8, 8.1 i 10, i dalje se široko koristi u primenama u preduzećima. Google je prvobitno planirao da zaustavi pružanje Chrome-a za Windows 7 počev od 2021. godine, ali planovi su sada pomereni na 2022. godinu.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Microsoft je okončao redovnu podršku za Windows 7, 14. januara 2020, ali kompanija i dalje pruža bezbednosne ispravke za korporativne kupce. Google je ranije rekao da će nastaviti da ažurira Chrome na operativnom sistemu Windows 7 najmanje do 15. jula 2021. godine, pružajući korporativnim kupcima još 18 meseci od Microsoftovog roka za nadogradnju sistema. Kompanija sada pomera presek za šest meseci, do 15. januara 2022.

Google omogućio RCS (nadogradnju za SMS) za sve koji koriste Messages aplikaciju

Prelazak na Windows 10 bio je deo puta mnogih organizacija tokom godine“, napisao je Google u blogu. „Ali kako su se pojavili novi prioriteti za IT timove, čuli smo da je 21% organizacija još uvek u procesu prelaska na Windows 10. Sa ovim proširenjem podrške, preduzeća sa njihovim nadogradnjama koje su još u toku mogu biti sigurna da njihovi korisnici koji ostaju na Windows 7 će i dalje imati koristi od Chrome-ove prednosti – bezbednosti i produktivnosti “.

Snapdragon 875 telefoni stižu sa 100W punjenjem

Iako će sam Chrome i dalje podržavati Windows 7, pregledači i druge aplikacije zasnovane na Chromium-u mogu odlučiti da ranije odustanu od ovog operativnog sistema. Microsoft je planirao da podrži svoj novi Edge pretraživač na operativnom sistemu Windows 7 do 15. jula 2021.

Otkriveno da Google koristi mobilne podatke bez znanja korisnika

(benchmark)