Home Ostalo Snapdragon 875 telefoni stižu sa 100W punjenjem

Snapdragon 875 telefoni stižu sa 100W punjenjem

Qualcomm će uskoro predstaviti Snapdragon 875, a zvanični događaj je zakazan je za 1. decembar. Pored bržih performansi, novi čip će doneti i podršku za brzo punjenje od 100W zahvaljujući najnovijem Quick Charge 5.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Leakster Digital Chat Station kaže da će u prva tri meseca 2021. godine biti čak 5 novih, pametnih telefona koji će ponuditi snažnu kombinaciju Snapdragon 875 čipa i punjenje snage 100W. Možda su među njima i Samsung-ovi Galaxy S21/S30 telefoni, koje već vidimo kako se pojavljuju sa referentnim vrednostima. OnePlus 9 Pro takođe je bio na Geekbench-u, a ovaj bi trebalo da izađe sredinom marta. Xiaomi-jev Mi 11 Pro je takođe prošao test brzine. Navodno je u igri i jedan Meizu telefon, a ne očekuje se da se pojavi neki LG sa ovim čipsetom. Korejski mediji izveštavaju da LG neće objaviti telefone zasnovane na Snapdragon 875 u ni u prvoj polovini 2021. godine.

Google omogućio RCS (nadogradnju za SMS) za sve koji koriste Messages aplikaciju

Nije poznato koji će od njih iskoristiti mogućnost podrške za punjenje od 100W koju obezbeđuje ovaj čipset. Poslednje glasine sugerišu da će se Samsung držati 45W za Galaxy S21/S30 Ultra, OnePlus i Xiaomi će verovatno želeti da promovišu i svoja rešenja za punjenje. Naravno, u ovom trenutku sve je u vezi sa marketingom i prepoznavanjem brenda, svi ovi telefoni će podržavati USB napajanje u jednom ili drugom obliku jer, Quick Charge 5 je sam pravljen za USB-PD. Da li može postojati pet telefona zasnovanih na Snapragong 875 a da su od nekih drugih proizvođača? Pa, pratićemo glasine, možda nas neki proizvođač i iznenadi.

Otkriveno da Google koristi mobilne podatke bez znanja korisnika

U svakom slučaju, uzbuđeni smo da vidimo šta sve Cortex-X1 jezgro može da uradi, jer nam obećavaju 20% veće performanse od Cortex-A78 jezgra. Snapdragon 875 i Exynos 2100 biće prvi čipovi koji će koristiti X1 jezgro. Samsung tek treba da zakaže predstavljanje za novi Exynos, ali ni to ne može biti tako daleko.

Besplatno preuzmite igru Elite Dangerous sa Epic Game Store

(benchmark)