Home Aplikacije Google Files Go aplikacija dobila nove opcije

Google Files Go aplikacija dobila nove opcije

Otkako je u Decembru 2017. godine predstavio vlastitu aplikaciju za čišćenje digitalnog smeća s mobilnih uređaja, Files Go, Google je redovno održava. Ovog puta nova verzija donosi tri nova načina za upravljanje fajlovima i podršku za uređaje s velikom dijagonalom ekrana, tablete.

Google je dodatno pojednostavio upravljanje podacima smještenim na memorijskoj kartici. Naime, sada je moguće umjesto prikaza svih pronađenih fajlova, izabrati da se prikazuju samo one koje su smještene na SD kartici.

Google predstavio Google Maps Go

Druga, novost je kako smo već naveli, podrška za uređaje sa ekranima velike dijagonale, odnosno tablete. Google napominje kako je sada moguća razmjena fajlova između mobitela i tableta putem Bluetooth veze.

Treća novost je da od sada korisnici mogu sami izabrati s kojom će se aplikacijom koja vrsta fajlova otvarati. Ova karakteristika je riješena pomoću „Open with“ menija. Takođe skriveni fajlovi su sada po defaultu skriveni, a za njihovo prikazivanje potrebno je tu opciju isključiti u podešavanjima.

Ovo je 11 najboljih Android launchera

Google je ovim povodom naveo i par statističkih podataka vezano uz aplikaciju Files Go. Naime, istu je do sada preuzelo više od 10 miliona korisnika, od čega je svaki od njih počistio barem 1,1 GB nepotrebnih fajlova s mobilnih uređaja.

Novu verziju putem Google Play prodavnice mogu preuzeti korisnici na čijim se mobilnim uređajima nalazi Android 5.0 ili noviji.

(bug)