Home Android Aplikacije Google Meet uvodi ograničenje od 60 minuta po sastanku

Google Meet uvodi ograničenje od 60 minuta po sastanku

Kompanija Google je u aprilu  ove godine privremeno „otvorila“ Meet alat za sastanke da bude besplatan svima i bez ograničenja. Međutim, taj period se završava 30. septembra, od kada će u besplatnom modu Google Meet ograničavati dužine sastanaka na 60 minuta.

Znate li da Balkan Android možete pratitii putem Vibera?

Još nekoliko narednih dana svako ko ima Google nalog može da kreira besplatan online sastanak sa maksimalno 100 ljudi, bez ikakvih limita. Takođe, napredne funkcije za G Suite i G Suite for Education korisnike omogućavaju sastanke do 250 korisnika, živi prenos do 100.000 ljudi i mogućnost snimanja sastanaka na Google Drive. Ove funkcije su normalno dostupne samo G Suite kupcima na „enterprise“ nivou i koštaju 25 dolara mesečno po korisniku.

OnePlus 8T Pro bi mogao biti skuplji od 1000 evra

Ove ustupke Google je učinio zbog meteorskog uspeha Zoom video-konferencijske platforme. Uostalom, koliko je to bio aktuelan trenutak govori i činjenica da je Meet, nakon otvaranja naloga svima, imao tokom aprila više od 100 miliona korisnika dnevno. Da budemo iskreni, za većinu korisnika ograničenja koje vraća Google neće značiti skoro ništa. Jedan sat je više nego dovoljno vremena da se obavi najveći broj sastanaka, a na njima retko kad učestvuje više od desetak osoba. Zato ovo ograničenje za korisnike koji ne žele da plate Meet, može da bude samo dodatni podsticaj za povećanje efikasnosti.

Cijena prosječnog telefona koje korisnici kupuju, porasla je za 10% u toku ove godine

(pcpress)