Home Apple iOS Google Podcast uz redizajn od sada dostupan i na iOS platformi

Google Podcast uz redizajn od sada dostupan i na iOS platformi

Google Podcast

Podcast, to je termin koji se počeo primjenjivati prije nekih godinu i pol ili čak dvije godine. Označuje emisije (audio emisije) s raznim sadržajima, u glavnini je riječ o IT te Informatičkom tematikom. Ali naravno Podcast nudi i ostale žanrove poput: Života, Komedije, Kulture, Vijest, Sport, Umjetnost, itd. Mnoge stranice odnosno aplikacije donose Podcast a isto tako ima i veliki broj Podcast autora koji isti i stvaraju. No danas se želimo osloniti tj, posvetiti samo jednom. Naime radi se o Google Podcast servisu.

Nova YouTube aplikacija pruža korisnicima više kontrole oko izbora rezolucije prikaza

Kako i sami vrlo vjerojatno pogađate riječ je o Podcast servisu od strane dobro nam poznatog Googlea. Ako se pitate zašto smo se baš odlučili za Google Podcast kada je on već duže vrijeme prisutan na Internetskim prostorima, pa odgovor je poprilično jednostavan.

GP1

Iako je Google Podcast dostupan već dvije godine, upravo od danas Google Podcast ima svoju aplikaciju za iOS mobilni operativni sustav, odnosno iPhone pametne telefone. I ne samo da je to nekakva obična, „bezvezna” vijest već potpuno redizajniranu aplikaciju, na kakvu će korisnici Androida morati još koje vrijeme pričekati.

Microsoft zaustavlja sva Windows 10 ažuriranja izuzev sigurnosnih

Dakle nova Google Podcast aplikacija nakon instalacije i ulaska u istu na prvi pogled donosi tri glavna izbornika, odnosno možemo reći „kratice”. Jedna je kratica „Home” unutar koje se ističu sve vaše pretplate na Podcast sadržaje (redat će se kronološki) a vjerujte nam ima ih zaista mnogo. Druga je pak „Search” odnosno prečica za pretraživanje kada na nju odaberete u gornjem dijelu zaslona Vašeg pametnog telefona dobiti ćete pak više polja poput „Za Vas” (gdje će shodno vašoj prijavi unosom Gmail računa) Google Podcast postaviti sadržaj koji bi vas možebitno mogao zanimati. Nakon njega redaju se grupe: Komedija, Vijesti, Kultura, Sport, Umjetnost, Poslovanje, Znanost, Tv i film, Obrazovanje, Zdravlje i fitnes, Povijest, Tehnologija, Glazba, Djeca i obitelj, Osobni razvoj. Dakle kao što i sami vidite ima podosta kategorija te se toplo nadamo kako ćete se makar u jednoj od njih i pronaći. Kao treća prečica je: “Aktivnost”.

Ona pak donosi sve ono što radimo na Google Podcast aplikaciji. Dali do bila preuzimanja, ili Povijest slušanja sadržaja ili pak Pretplate koje smo napravili na određeni sadržaj. Ono što nam je doista zanimljivo dotiče se gumba „Pretplata” kada odaberete željenog autora Podcasta.

TAG Heuer kreirao Google WearOS pametni sat koji košta četiri puta više od Apple Watch-a

Nakon odabira odnosno klika na „Pretplata” dobivamo još jedan mali izbornik gdje nas pita dali želimo da se automatski preuzmu sve nove Podcast epizode te dali želimo obavijest o svakoj novo dospjeloj Podcast epizodi. Nadamo se kako će vam u ove dane samoizolacije KOVID-19 virusa, Google Podcast makar na tren skratiti boravak u kući.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!