Home Aplikacije Nova YouTube aplikacija pruža korisnicima više kontrole oko izbora rezolucije prikaza

Nova YouTube aplikacija pruža korisnicima više kontrole oko izbora rezolucije prikaza

Android_YT

Popularna platforma za reprodukciju video sadržaja „YouTube” i u ovom COVID-19 stanju izlazi s novitetima i nadogradnjama za mobilne platforme. Sada je na redu Android mobilna platforma. Prema riječima pouzdanih izvora a koja se vezuje uz APK inačicu YouTube aplikacije pod brojčanom oznakom 15.12.33 naravno Beta inačici. Naime navedena inačica YouTube aplikacije ima dva noviteta koja dosadašnje verzije aplikacije nisu imale. A slobodni smo reći da je potonja mogućnost već dugo očekivanja te priželjkivana od strane korisnika.

OnePlus osim OnePlus 8 dovodi i OnePlus Pay uslugu

Riječ je o definiranju kvalitete prikaza video sadržaja. Dakle kada omiljeni YouTuber uploada (postavi) novi video sadržaj na svoj kanal, on ima i pravo određivanja u kojoj će se kvaliteti prikaza potonji video sadržaj i prikazivati (početna rezolucija prikaza), uglavnom je to HD (720p) rezolucija. A od naredne inačice YouTube aplikacije za Android, odnosno od narednom ažuriranja tu će mogućnosti u postavkama moći odrediti sam korisnik Android mobilne platforme.

Stigli su Apple iOS 13.4, iPadOS 13.4, watchOS 6.2, macOS 10.15.4 i tvOS 13.4

Što znači ako netko želi da se sav sadržaj kojeg pregledava na YouTubeu prikazuje pri pokretanju u recimo Full-HD (1080p) rezoluciji, neće biti nikakvog problema da se tako i napravi. Da stvar bude još bolja, moći će se postaviti dvije rezolucije prikaza, jedna je kada je Android pametni telefon, tablet ili Android Box spojen na WiFi a druga je kada pametni telefon ili tablet bude spojen na mobilni prijenos podataka, odnosno povezivanje na Internet putem pružatelja mobilne usluge (što će svakako biti postavljeno na niže rezolucije, recimo na 480p).

iPhone 12 se odlaže do novembra ove godine

No ono što nas ne veseli a sigurni smo kako neće niti vas jer situacija u kojoj se sada nalazimo, a riječ je naravno o COVID-19 virusu. Za sada je Google koji stoji iza YouTube platforme za sada sav video sadržaj postavio na zadanu rezoluciju prikaza (prilikom pokretanja 480p, kako bi se smanjilo opterećenje, ostaje za vjerovati kako će navedenu značajku YouTube aplikacije za Android, istu pustiti u opticaj kada se priča oko Korona Virusa „završi” ili ipak neće tek ćemo vidjeti.

Igra Mini Metro je trenutno besplatna

Bez obzira na sve veselimo se da se ova mogućnost od sada može postaviti unutar postavke YouTube aplikacije a toplo se nadamo kako na istu značajku i mogućnost neće dugo morati čekati iOS korisnici konkurentskog Applea.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!