Home Android Aplikacije Google redizajnirao Photos aplikaciju i uslugu

Google redizajnirao Photos aplikaciju i uslugu

Google Photos, platforma koja već pet godina dominira kada je čuvanje fotografija u pitanju, konačno dobija novi redizajn. Osveženi izgled, koji podrazumeva poboljšane načine za navigaciju, te drugačiju pin ikonicu, stiže i sa nekim novim funkcijama, od kojih je najtraženija ona koja omogućava pretraživanje fotografija po lokacijama.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Platforma se danas drugačije koristi nego što je prvobitno zamišljeno, pa umesto prostog skladišta služi kao podsetnika za one nostalgične korisnike, koji često listaju stare fotografije. Map view sada to iskustvo upotpunjuje, te stare događaje povezuje sa lokacijama. Ispod funkcije Memories, koja je stigla prošle godine i sada ima 120 miliona mesečnih korisnika, sada se nalaze skorašnje fotografije, a dizajn je blago izmenjen.

Objavljen Android 11 Preview za Android TV uređaje

Opcija Places view fotografije postavlja na mapu, a ako se klikne na “view all” prikazuju se sve lokacije na kojima su snimane fotografije. Kada se klikne na pojedinačnu lokaciju  otvara se dupli prozor, pa se u jednom delu vidi mapa sa lokacijama, a u drugom fotografije sa lokacije na koju se kliknulo. U pitanju je brz i zabavan način za pretraživanje platforme, te podsetnik na ono što se radilo na nekoj lokaciji.

Viber prekida poslovnu saradnju sa Facebookom

Redizajn stiže i na Android i na iOS, a pored pomenutih tu su i druga korisna osveženja.

               

(pcpress)