Home Ostalo Gadgeti Objavljen Android 11 Preview za Android TV uređaje

Objavljen Android 11 Preview za Android TV uređaje

Google je predstavio Android 11 Developer Preview za Android TV, verziju operativnog sistema namenjenog za pametne televizore i streaming uređaje. Ova verzija je za sada predviđena da je testiraju i koriste samo developeri, kako bi mogli da razvijaju aplikacije koje će iskoristiti poslednja unapređenja u OS-u.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Android TV OS lansiran je 2014. godine, odnosno godinu dana nakon predstavljanja Google Chromecast uređaja. Do korisnika je ovaj OS stizao preko Google-ovih partnera na polju razvoja televizora, koji su ih implementirali u svoje TV prijemnike. Među sertifikovanim partnerima nalaze se poznate kompanije kao što su Sony, Hisense, Nvidia i Xiaomi, ali i manji proizvođači poput domaćeg brenda televizora – Tesla.

Viber prekida poslovnu saradnju sa Facebookom

Dominantna TV platforma trenutno je Roku, koja se nalazi na više od 30 procenata svih televizora u SAD-u, dok je Amazon Fire TV njegov najveći konkurent. Android TV platforma zauzima tek nešto više od 10 procenata američkog tržišta, ali Google sa unapređenjima koje je najavio očekuje da će uspeti da značajno poboljša svoj status.

Facebook će vas obavestiti kad pokušate da podelite staru vest

U skladu sa tim ciljem, najavljeno je i da će Google uskoro predstaviti sopstveni Android TV streaming uređaj.

(pcpress)