Home Android Google sa Androidom 11 postavlja granicu na preko 2 GB RAM-a

Google sa Androidom 11 postavlja granicu na preko 2 GB RAM-a

Google je već omogućio beta testiranje Androida 11, a sada procurela kopija za Device Configuration Guide otkriva zanimljiv detalj.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Koja je razlika izmađu Android, Android One i Android Go verzija?

Svi budući uređaji, koji planiraju da koriste Android 11, će morati da imaju više od 2GB RAM-a – oni sa 2GB ili manje će morati da budu objavljeni kao Android Go uređaji. Pored toga, telefoni sa 512MB RAM-a više neće biti u planu da se na njih preloaduje GSM, što znači da su stigli do kraja perioda podrške.

2020. godina je donijela velike promjene na listi najvećih proizvođača telefona

Očekuje se da će navedene izmene početi efektivno da se primenjuju od četvrtog tromesečja 2020. godine, kada će Android 11 već biti javno dostupan i ažuriranja počnu da pristižu od strane proizvođača.

Stručnjak koji stoji iza naprednih funkcija Google Camera aplikacije i kamere Pixel telefona je prešao u Adobe

Telefoni, koji su objavljeni pre Android verzija sa 2GB RAM-a su izuzeti iz pomenutog pravila – ukoliko dobiju ažuriranja imaće podršku za kompletan Android kako bi se izbegle potencijalne zabune.

Google će za sve Android 6.0 ili novije uređaje omogućiti Nearby Share opciju

Namena Android Go platforme je da bude svedenija verzija Gogole operativnog sistema otvorenog koda, sa najvećim brojem aplikacija koje stižu sa manje karakteristika, ali uz zadržavanje glavne funkcionalnosti.

Policajac u BiH uhapsio osobu zbog komentara na Facebooku, pa sam završio u zatvoru

(benchmark)