Home Ostalo Google tehnologija Noćni Pogled (Night Sight) donosi veliko poboljšanje za fotografisanje pri...

Google tehnologija Noćni Pogled (Night Sight) donosi veliko poboljšanje za fotografisanje pri lošijem osvjetljenju

Moderni premium telefoni svakom svojom generacijom donose primjetan pomak u kvalitetu fotografija koje prave. A Google Pixel serija telefona je poznata upravo po tome, kvalitetnoj kameri.

Ranije ovog mjeseca, Google je na događaju u New Yorku predstavio tehnologiju koja bi trebala uskoro stići na Google Pixel 3 i Google Pixel 3 XL telefone. U pitanju je tehnologija koju Google naziva Noćni Pogled (Night Sight) i koja bi trebala donijeti drastičan skok u poboljšanju kvaliteta fotografija koje se prave u uslovima lošeg osvjetljenja kao i noćnim fotografijama, a koja je zasnovana na vještačkoj inteligenciji.

Kao što to često biva, članovi XDA Developers foruma su uspjeli aktivirati opciju prije nego što to Google i zvanično uradi, te napraviti nekoliko fotografija u uslovima lošeg osvjetljenja, koristeći Google Pixel 3 XL telefon sa aktiviranom Night Sight opcijom i bez nje. Pogledajte kako izgledaju fotografije, a zanimljivo je kako i vi možete preuzeti Google kamera aplikaciju na svoj telefon pa probati kako radi. Mi ćemo opciju detaljno probati večeras, ali na prvu nam dosta liči na opciju noćne fotografije koju Huawei telefoni odavno imaju.

Pun kvalitet Night Sight opcije je navodno vezan za Pixel 3 seriju telefona, pa ako imate Google Pixel 3 ili Pixel 3 XL telefon preuzimte APK fajl sa ovog linka.

APK fajl Google Pixel 3 kamere za sve Android telefone možete preuzeti sa ovog linka, a uputstvo kako se instalira i šta je to APK fajl možete pronaći ovdje. Vrijedi napomenuti kako je nama aplikacija proradila samo na telefonima sa Qualcomm Snapdragon čipsetima.