Home Android Aplikacije Google uklonio AnTuTu test sa Play prodavnice

Google uklonio AnTuTu test sa Play prodavnice

AnTuTu je poznata benchmarking aplikacija koja korisnicima omogućava da porede performanse njihovih telefona i tableta, a predstavlja i jednu od glavnih odlika marketinških kampanja brojnih kineskih proizvođača.

Tokom vikenda, sve aplikacije kompanije, uključujući AnTuTu 3DBench, AnTuTu Benchmark i AITutu Benchmark (za AI funkcije), su nestale sa Play Store-a (još uvek su dostupne na Apple App Store-u). Iako Google nije istakao šta je uzrok uklanjanja aplikacija, mnogi sugerišu da je u pitanju šira akcija brisanja svih aplikacija koje su u vezi sa developerom Cheetah Mobile.

Nakon reakcija medija, AnTuTu zvaničnici (uključujući i izvršnog direktora Zhao Chena) su medije kontaktirali podužim saopštenjem i pojašnjenjem konekcije između Cheetah Mobile i AnTuTu kompanija. Prema saopštenju, AnTuTu je stariji nego Cheetah Mobile, a developer je samo deoničar od 2014. godine.

AaTuTu još uvek pokušava da ispravi problem i novonastalu situaciju sa kompanijom Google. AnTuTu je na svom sajtu Play Store download linkove aplikacije zamenio jednostavnim APK linkovima.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

(benchmark)