Home Promo HMD Global, dom Nokia telefona, imenuje bivšeg savjetnika OneWeba Alaina Lejeunea na...

HMD Global, dom Nokia telefona, imenuje bivšeg savjetnika OneWeba Alaina Lejeunea na poziciju voditelja globalnih operacija

HMD Global, dom Nokia telefona, danas imenuje Alaina Lejeunea za novog voditelja globalnih operacija kompanije. Lejeune sa sobom donosi više od 25 godina iskustva u telekomunikacijama obogaćenih vođenjem globalnih operacija. HMD Globalu se priključuje iz OneWeba, gdje je bio specijalni savjetnik s fokusom na poslovnu strategiju. Alain će biti odgovoran za nadzor svih operacija HMD Globala te vođenje proizvodnje i nabavke kompanije. Direktno će sarađivati s Florianom Seicheom, izvršnim direktorom u HMD Globalu.

 “Oduševljen sam novim izazovom koji ću preuzeti u HMD Globalu, domu Nokia telefona. Radeći u mobilnoj industriji tokom više od dvije i po decenije, svjedočio sam ogromnim pomacima u načinima djelovanja firmi na globalnim nivoima. Potreba za brzim prilagođavanjem i kretanjem nikad nije bila tako krucijalna za kompanije kao u sadašnjem post-COVID-19 svijetu. Postojanost operacija igra ključnu ulogu u održavanju ravnoteže u okretnom startupu poput HMD Globala, a ja se radujem što ću pomoći u održavanju zamaha poslovanja te navigiranju promjena, kako sada tako i u budućnosti. Nokia telefoni imaju odanu i brzorastuću bazu obožavatelja i uzbuđen sam što ću pomoći kompaniji da nastavi isporučivati ljudima dostupne i visokokvalitetne mobilne inovacije kakve znaju i vole”, kazao je Lejeune.

 Florian Seiche, izvršni direktor u HMD Globalu, kaže:

“Presretan sam što mogu objaviti da se Alain Lejeune priključuje našem timu kao voditelj globalnih operacija. Alain sa sobom donosi bogato iskustvo i duboko razumijevanje mobilne industrije. Njegova kombinovana i jedinstvena stručnost, koja obuhvaća operativnu izvrsnost u poticanju kreativnosti u istraživanju i razvoju, jedan je od razloga zbog kojih smo uvjereni da će imati ogroman uticaj na naše putovanje. Alain će igrati ključnu ulogu u transformaciji našeg poslovanja i proširenju naših proizvoda i usluga. Njegovo imenovanje dodatno će ojačati naš voditeljski tim. Radujem se vidjeti kako će se naš posao razvijati pod Alainovim vodstvom.”

Prije OneWeba, Alain je sarađivao s TCL Grupom – pridružio se kao dio kompanije koja je kupila odjeljenje za mobilne telefone Alcatel. To je bila jedna od prvih međunarodnih akvizicija kineske firme u ovom sektoru. Uspješno je vodio integraciju i usmjerio istraživanje i razvoj te stvaranje proizvoda. Alain je, također, bio odgovoran za sticanje prava globalnog licenciranja kanadske kompanije  BlackBerry Limited od strane TCL-a. Nakon uspješne akvizicije postao je predsjednik poslovnog odjela BlackBerry Mobile stvorenog unutar TCL-a i ponovno lansirao BlackBerry pametne telefone kao vrhunski profesionalni brend na svjetska tržišta.

HMD Global