Home Promo HMD Global, dom Nokia telefona, osniva novi Centar izvrsnosti u Finskoj za...

HMD Global, dom Nokia telefona, osniva novi Centar izvrsnosti u Finskoj za istraživanje i razvoj

ProEXR File Description=Attributes= channels (chlist) compression (compression): Zip16 dataWindow (box2i): [0, 0, 7999, 7999] displayWindow (box2i): [0, 0, 7999, 7999] lineOrder (lineOrder): Increasing Y pixelAspectRatio (float): 1 screenWindowCenter (v2f): [0, 0] screenWindowWidth (float): 1 type (string): "scanlineimage"=Channels= AO.blue (float) AO.green (float) AO.red (float) B (float) Beauty.blue (float) Beauty.green (float) Beauty.red (float) BumpNormals.blue (float) BumpNormals.green (float) BumpNormals.red (float) DiffuseLighting.blue (float) DiffuseLighting.green (float) DiffuseLighting.red (float) G (float) N.blue (float) N.green (float) N.red (float) Puzzle Matte 01.blue (float) Puzzle Matte 01.green (float) Puzzle Matte 01.red (float) Puzzle Matte 02.blue (float) Puzzle Matte 02.green (float) Puzzle Matte 02.red (float) Puzzle Matte 03.blue (float) Puzzle Matte 03.green (float) Puzzle Matte 03.red (float) Puzzle Matte 04.blue (float) Puzzle Matte 04.green (float) Puzzle Matte 04.red (float) Puzzle Matte 05.blue (float) Puzzle Matte 05.green (float) Puzzle Matte 05.red (float) Puzzle Matte 06.blue (float) Puzzle Matte 06.green (float) Puzzle Matte 06.red (float) Puzzle Matte 07.blue (float) Puzzle Matte 07.green (float) Puzzle Matte 07.red (float) Puzzle Matte 08.blue (float) Puzzle Matte 08.green (float) Puzzle Matte 08.red (float) Puzzle Matte 09.blue (float) Puzzle Matte 09.green (float) Puzzle Matte 09.red (float) Puzzle Matte 10.blue (float) Puzzle Matte 10.green (float) Puzzle Matte 10.red (float) R (float) Reflections.blue (float) Reflections.green (float) Reflections.red (float) Refractions.blue (float) Refractions.green (float) Refractions.red (float) Shadows.blue (float) Shadows.green (float) Shadows.red (float) SpecularLighting.blue (float) SpecularLighting.green (float) SpecularLighting.red (float)

Novi centar izvrsnosti privući će stručnjake i ubrzati isporuku sigurnih i pouzdanih mobilnih rješenja

  • HMD Global objavio je da kupuje imovinu Valona Labs – mobilne, poslovne i softverske tvrtke za cyber-sigurnost
  • Akvizicija je dio posvećenosti HMD Globala mobilnoj sigurnosti i osnova je novog Centra izvrsnosti u finskom Tampereu
  • Novi će se centar specijalizirati za softver, sigurnosno intelektualno vlasništvo i usluge, te će pokrenuti prijelaz HMD Globala iz hardverske tvrtke u kombinirano poduzeće za hardver i usluge.
  • Pokrenut će se zapošljavanje softverskih stručnjaka koji će pomoći u razvoju novih usluga, poput HMD Connect, kao i procesa koji se grade na reputaciji tvrtke kao svjetskog lidera u ažuriranju i sigurnosti softvera za pametne telefone

 HMD Global, dom Nokia telefona, danas objavljuje kako kupuje imovinu Valona Labs i pokreće potpuno novi Centar izvrsnosti u Tampereu, u Finskoj. Kombinirajući predanost HMD Globala u pružanju sigurnih i pouzdanih mobilnih iskustava s ekspertizom Valona Labs u mobilnom, poslovnom i cybersecurity softveru, ova akvizicija dodatno će nadograditi reputaciju tvrtke kao svjetskog lidera u ažuriranju i sigurnosti softvera za pametne telefone.

Novi Centar izvrsnosti u Tampereu specijalizirat će se za softver, sigurnost i usluge što će ubrzati prijelaz HMD Globala iz čisto hardverskog poduzeća u kombinirano poduzeće za hardver i usluge, diversificirati intelektualno vlasništvo i istaknuti jedinstvenu ponudu.

U ožujku ove godine, HMD Global ušao je u novu kategoriju usluga predstavljanjem svoje globalne usluge roaming podataka, HMD Connect, koja korisnicima širom svijeta omogućava korištenje jednostavne podatkovne SIM kartice. Tijekom sljedećih mjeseci centar u Tampereu usredotočit će se na daljnji razvoj ove usluge i započet će s radom na drugim uslugama kao što su daljinsko zaključavanje uređaja, upravljanje mobilnošću poduzeća, sigurnost softvera mobilnih uređaja, sigurna mrežna komunikacija i testiranje crne kutije. Također postoje ambicije za širenje djelokruga centra u budućnosti na fotografiju i audio tehnologije. Centar će stvoriti trenutnu potrebu za zapošljavanjem novih tehnoloških talenata u regiji, a vodit će ga bivši nagrađivani voditelj odjela iz Valona Labsa, Ari Heikkinen.

 Juho Sarvikas, glavni direktor proizvoda, HMD Global, je rekao:

„Kao tvrtka koja vjeruje da bi svaki telefon trebao biti izgrađen na temeljima sigurnosti i pouzdanosti, s ponosom najavljujemo akviziciju Valona Labs – poznatog i pouzdanog poduzeća za mobilni softver.

Nokia telefoni širom svijeta su poznati po korisnim inovacijama, a naše čisto, sigurno i najnovije AndroidTM obećanje osigurava ljudima da dobiju pametni telefon koji se s vremenom nastavlja poboljšavati. To je jedan od razloga zašto održavamo svoju poziciju lidera u brzim ažuriranjima OS-a. Prema istraživanjima iz Counterpoint[i], mi smo u stvari najbrži brand kojim pokrivamo 94% našeg portfelja. Akvizicijom Valona Labs bit ćemo u snažnijoj poziciji nego ikad. Ispunit ćemo obećanje i dodatno izgraditi povjerenje naših korisnika, što je jedna od naših glavnih vrijednosti.

Ponosni smo na svoje finske korijene i svoj vrhunski nordijski dizajn, zato smo sretni što smo ovaj Centar izvrsnosti doveli u Tampere. Akvizicijom ćemo postaviti temelje istraživačko-razvojnog centra koji će transformirati naše poslovanje i proizvode koje nudimo.”

Novo imenovani viši direktor za sigurnost i poslovna rješenja u HMD Globalu, Ari Heikkinen, dodaje:

„Usko surađujemo s HMD Globalom već duže i uzbuđen sam što danas predstavljamo naše partnerstvo. S ovim novim Centrom izvrsnosti kujemo željezo dok je vruće. Incidenti kibernetičke sigurnosti u porastu su tijekom ove globalne pandemije, što znači da nema boljeg vremena za povećanje napora u vezi s mobilnom sigurnošću.[ii]

Tampere je poznat kao odredište za tehnološki razvoj, posebice u vezi s mobilnim inovacijama. Radujemo se što ćemo iskoristiti stručnost regije i istražit ćemo razne mogućnosti suradnje s različitim kompanijama na tom području, kao i sa tehnološkim odjelom Sveučilišta Tampere. Dok se nastavljamo širiti, pojavljuje se potreba za svježim talentima koji će se pridružiti našim redovima i osobno sam uzbuđen zbog puno mogućnosti koje ćemo pružiti Finskoj u budućnosti.

 Harri Ojala, direktor ulaganja i globalnog poslovanja u Business Tampere, kaže:

„Kao neovisna finska tvrtka i jedini veliki europski brend pametnih telefona, raduje nas da možemo pozdraviti HMD Global i njihov novi Centar izvrsnosti u Tampereu. Tampere se već pokazao kao mjesto novih ideja i inovativnog razmišljanja. Radujem se što ću vidjeti da ovaj novi centar uspijeva u ovom okruženju.”

[i] Counterpoint Research – Software and Security Updates: The Missing Link for Smartphones (Aug 2019).

[ii] Pogledajte: https://www.pwc.co.uk/issues/crisis-and-resilience/covid-19/why-an-increase-in-cyber-incidents-during-covid-19.html.

HMD Global