Home Promo HONOR MagicBook 14 iskorišćen je za napajanje jednog električnog vozila

HONOR MagicBook 14 iskorišćen je za napajanje jednog električnog vozila

Kako bi demonstrirala superiorni kvalitet i kapacitet baterije na ovom laptopu, koja može da podnese i do 10 sati kontinuiranog rada na jednom punjenju, kompanija HONOR napravila je sistem za punjenje velikog električnog motora na četiri točka (kvad) koristeći samo 5 MagicBook 14 uređaja. Tokom samo 60 minuta punjenja, ovih 5 laptopova prebacilo je dovoljnu količinu energije (oko 180Wh) da omogući električnom motoru da pređe distancu od oko 5 km.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Prema podacima istraživanja koje je nedavno sprovela kompanija Canalys, očekuje se de će do 2023. godine broj isporuka latopova na tržištu Evrope dostići brojku od 87 miliona. Ogroman rast u potražnji za pametnim uređajima, uključujui laptopove, ukazuje na promenu kod svestu potrošača koji žele uvek i svuda da budu povezani, i da vode aktivni digitalni život. Kreirana za korisnike koji su uvek u pokretu a zahtevaju moćne uređaje, MagicBook serija opremljena je izuzetno moćnom baterijom „spakovanom“ u tankom kućištu. Kompanija HONOR vodila je računa o pozicioniranju komponenti prilikom izrade ove serije laptopova kako bi mogla da obezbedi radni vek i do 10 sati na samo jednom punjenju, bilo da je u pitanju surfovanje internetom, gledanje filmova visoke rezolucije, igranje igrica ili rad na svakodnevnim poslovnim obavezama. Kako bi saznali više o tome koliku snagu zapravo poseduje baterija na ovom laptopu, zaposleni u kompaniji HONOR postavili su izazov nezavisnom inženjeru dizajna da testira bateriju i otkrije šta bi ona još mogla da pokrene.

Google Messages aplikacija dobija opcije rezervisane za chat programe

Kroz čitavu seriju testiranja, otkrili smo da je kapacitet baterija na 5 naših laptopova dovoljan da napunimo neki zaista veliki uređaj, uključujući i električno vozilo. Kreirali smo sistem za napajanje tako što smo spojili 5 laptopova i podigli izlaznu voltažu na 70 volti. Ovaj improvizovani punjač je zatim bio priključen na električno vozilo kako bi se njegova baterija napunila, a zatim smo vozilo testirali nakon što je punjenje završeno”, izjavio je doktor Džejms Brajton (Dr James Brighton), nezavisni inženjer dizajna. „Jako je interesantno videti koliko je tehnologija napredovala i koliko moćna je zapravo baterija koja se nalazi u jednom izuzetno tankom laptopu.”

Apple odbio, Nvidia zainteresovana za kupovinu ARM-a

HONOR MagicBook serija laptopova sastoji se iz 2 modela – HONOR MagicBook 14 i HONOR Magicbook 15. 14-inčni HONOR MagicBook 14 težak je samo 1,38kg[1] a tanak je 15,9mm[2], dok je HONOR MagicBook 15 sa dijagonalom od 15,6 inča težak samo 1,53kg. Pored baterija kapaciteta i do 10 sati rada, MagicBook seriju laptopova karakteriše FullView ekran koji pokriva čak 84 odsto prednje površine laptopa (14 inča), odnosno 87 odsto (15 inča), snažan procesor i unapređena grafika, kao i mogućnost jednostavnog povezivanja sa HONOR pametnim telefonima, što ga čini idealnim za sve korisnike koji veliki deo svojih svakodnevnih obaveza završavaju u pokretu. Laptopovi će biti dostupni u sivoj (Space Gray) i srebrnoj (Mystic Silver) boji, pri čemu ih na tržištu Srbije očekujemo tokom drugog kvartala 2020. godine.

HONOR