Home Ostalo Gadgeti Huami predstavio Amazfit GTR 2 i Amazfit GTS 2 pametne satove

Huami predstavio Amazfit GTR 2 i Amazfit GTS 2 pametne satove

Kineski Huami, kompanija široj javnosti poznata po tome što za Xiaomi proizvodi Mi Band pametne narukvice, je predstavio novu generaciju svojih uspješnih modela Amazfit GTR i GTS koji su trenutno dostupni samo za kinesko tržište. Huami Amazfit GTR 2 dolazi u okruglom kućištu gdje se smjestio 1.39 inčni AMOLED ekran. Huami će prodavati sportsku i klasik verziju sata, a ono što bi trebalo privući kupce je 14 dana trajanje baterije zahvaljujući 471 mAh kapacitetu.

Znate li da Balkan Android možete pratitii putem Vibera?

Sat dolazi sa senzorom za mjerenje koncentracije kiseonika u krvi, a vodootporan je do 50 m dubine. Još jedna zanimljiva opcija pored NFC-a i ugrađenog GPS-a je i prisustvo mikrofona koji će omogućiti primanje poziva preko sata, no sat će ipak trebati BT vezu s mobitelom kako bi sve to funkcionisalo. GTR2 će moći pratiti 12 dvoranskih i otvorenih sportova, a Huami će dodati još 8 softverskim nadogradnjama. Cijena sportskog modela u Kini iznosi 999 Juana, što je približno 126 evra, ali još nije poznato kada će biti predstavljena globalna verzija sata.

Cijena prosječnog telefona koje korisnici kupuju, porasla je za 10% u toku ove godine

Huami je takođe predstavio i Amazfit GTS2 koji je zanimljiv prije svega zbog dizajna kućišta nalik na Apple Watch. Specifikacije sata su gotovo podjednake GTR 2 modelu, osim manjeg 1.65 inčnog AMOLED ekrana rezolucijei 348×442 piksela i manje baterije kapaciteta 246 mAh koja omogućava autonomiju sata do 7 dana i 20 na štedljivom načinu rada. Mikrofon, SpO2 senzor, mjerenje svih faza sna, 12 načina treniranja, vodootpornost do 50m, NFC i GPS su tu. Cijena GTS2 sata iznosi 999 Juana, odnosno 126 evra, isto kao i sportski model GTR-a. Za sada se ni za ovaj sat ne zna kada će biti dostupan na tržištima van Kine.

Pojavio se video snimak Huawei Mate 40 Pro telefona

(mobhr)