Home Android Telefoni Huawei P50 bi navodno trebao dobiti tečna sočiva kamere

Huawei P50 bi navodno trebao dobiti tečna sočiva kamere

Huawei P50 serija, za koju se očekuje da će biti objavljena sledeće godine, navodno će integrisati inovativnu tehnologiju tečnih sočiva za veliko poboljšanje brzine fokusiranja. Kompanija želi da još jednom napravi veliku promenu u slikanju pametnim telefonima novom patentiranom tehnologijom tečnih sočiva za koju se navodi da postiže fokusiranje u milisekundi, skoro kao ljudsko oko. Izveštava se da je stopa stvaranja filma novog modula Huawei kamere sa tečnim sočivima skoro 100 procenata. Novi izveštaj kaže da će tečna sočiva biti masovno proizvedena i komercijalizovana 2021. godine.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Izveštaj kaže da bi ova nova tehnologija tečnih sočiva mogla da bude integrisana u seriju Huawei P50 sledeće godine. Ovu novu tehnologiju Huawei je patentirao 25. decembra prošle godine i najavio u aprilu ove godine. Očekuje se da će se sledeće godine masovno proizvoditi i komercijalizovati. Ova tehnologija tečnih sočiva biće integrisana u modul telefoto sočiva na telefonu.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Izveštaj objašnjava da tradicionalni zum objektiv fokus radi na principu podešavanja žižne daljine između dva sočiva sa fiksnom žižnom daljinom. Nova tehnologija koristiće tečnost za fokusiranje svetlosti i promeniće oblik tečnosti provodeći kroz nju električnu energiju radi upravljanja slikanjem.

Objavljen raspored ažuriranja Huawei uređaja na EMUI 11

Huaweijevo tehničko rešenje može se koristiti za pogon motora tečnog sočiva kako bi se udovoljilo zahtevima performansi kao što su autofokus i optička stabilizacija slike, dok se istovremeno poboljšava pouzdanost motora u abnormalnim radnim uslovima kao što su udari i padovi“, dodaje se u izveštaju.

Microsoft navodno planira da Windows 10 naredne godine dobije mogućnost da pokreće Android aplikacije

Ovo nije prvi put da čujemo da se Huawei upušta u inovacije hardvera kamere. Takođe je prvi predstavio periskopsko sočivo na pametnom telefonu – na svom Huawei P30 Pro koji je lansiran 2019. Ova nova tehnologija omogućila je proizvođačima pametnih telefona da integrišu velike zum objektive bez da modul viri iz zadnjeg okvira. Periskopska sočiva koriste metod refleksije ogledala za podešavanje zuma pre nego što svetlo padne na senzor slike.

Spisak Xiaomi telefona za koje se očekuje MIUI 13 nadogradnja

(benchmark)