Home Windows Windows PC Microsoft navodno planira da Windows 10 naredne godine dobije mogućnost da pokreće...

Microsoft navodno planira da Windows 10 naredne godine dobije mogućnost da pokreće Android aplikacije

3d illustration of a green Google Android logo sitting on top of a simple microchip and electronic circuit on a dark surface

Android aplikacije već mogu da se pokreću u okviru Windows 10 operativnog sistema zahvaljujući emulatorima kao što je Bluestacks, ali bi kompanija uskoro mogla da eliminiše posrednike i korisnicima pruži direktnu podršku za željene aplikacije.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Već se priča o tome da Android aplikacije stižu u Microsoft Store, ali se još uvek ništa ne zna o tome kako bi ovaj plan mogao da se izvede. Mnoge aplikacije, poput Gmaila i Ubera, traže Google Play Services podršku, ali se pretpostavlja da Microsoft ne planira da ovaj sistem integriše u Windows 10, budući da to nisu učinili ni drugi koji su u svoju ponudu uvrstili Android aplikacije (BlackBerry 10, rani pokušaju u okviru Windows 10 Mobile).

EU želi da proizvođači omoguće lakšu popravku svojih uređaja

Ističe se da su Android aplikacije dobrodošle u Windows 10, posebno nakon što je MacOS već dobio podršku za iPad i iPhone aplikacije. Očekuje se da developeri ubuduće svoje aplikacije prilagođavaju većim ekranima.

Xiaomi je postao treći najveći proizvođač telefona na svijetu

(pcpress)