Home Android Tableti Huawei preskeče M4 oznaku i donosi MediaPad M5 tablet

Huawei preskeče M4 oznaku i donosi MediaPad M5 tablet

Opšte je poznato kako Kinezi nisu pretjerano ludi za brojem četiri. Razlog tome je što taj broj povezuju sa smrću zbog čega ga izbjegavaju kad god to mogu, zato nije neobično da u nazivima novih uređaja nema tog „nesretnog“ broja.

Jedan od novijih primjera takve prakse je OnePlus 5 telefon, koji je stigao nakon modela 3T. Isti model imenovanja novih uređaja je prigrlio i Huawei koji će uskoro na tržište izbaciti novi tablet iz serije MediaPad. No, umjesto očekivanog modela M4, stiže MediaPad M5.

Zahvaljujući dodijeljenom Bluetooth certifikatu, poznat je i dio specifikacija. MediaPad M5 stiže u barem dva modela – SHT-W09 i SHT-AL09. Zasnivaće se na HiSilicon osmojezgrenom SoC-u Kirin 960, a biće opremljen 8,4-inčnim ekranom rezolucije 2.560 x 1.600 piksela.

MediaPad M5 prema izvoru podržavaće LTE (Cat. 4) mreže i Bluetooth 4.2 tehnologiju, a imaće i skener otiska prsta. Kućište će biti od aluminija. Što se softvera tiče, MediPad M5 stiže s Android platformom i to najnovijom, Androidom 8.0, Oreom.

(bug)