Home Apple iOS iMac i Mac Pro bi mogli imati retro dizajn

iMac i Mac Pro bi mogli imati retro dizajn

Nekon predstavljanja MacBook Pro, MacBook Air i Mac mini računara zasnovanih na Apple M1 čipsetu koji je pokazao impresivne performanse u odnosu na svoje Intel konkurente, ljubitelji MacOS računara su sa nestrpljenjem čekali kada će Apple najaviti iMac i Mac Pro modele.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Poznati ali ne tako precizni dojavljivač i YouTuber Jon Prosser je objavio video u kojem sugeriše da Apple priprema nadogradnju za iMac, koji će se pojaviti kasnije tokom godine. Apple će, navodno, implementirati iMac G3 dizajn iz 1998. godine, nudeći nove modele u različitim bojama. Mogu se očekivati varijante kao što su Space Gray, Green, Sky Blue, Rose Gold i Silver.

Tim Cook izjavio da Apple svake 3 do 4 sedmice kupi po jednu kompaniju

Prosser je objavio i neke rendere, uz napomenu da bi poleđina uređaja mogla biti potpuno drugačija. On takođe ističe da će redizajnirani iMac modeli imati tanje okvire i koristiće nove Apple Silicon čipove.

MacBook Pro ove godine dobija vizuelni redizajn

Tu su i neke informacije o Mac Pro modelima, za koje se takođe očekuje da će koristiti nove Apple Silicon čipove. Prosser podržava ranije navode Bloomberga, koji sugerišu da će novi Mac Pro imati veličinu koja iznosi manje od polovine aktuelne Mac Pro generacije. Takođe, veruje se da će zadržati kućište od aluminijuma i da će neke elemente dizajna pozajmiti od Power Mac G4 Cube modela iz 2000. godine. Nema informacija kada će novi Mac Pro biti objavljen, ali Bloomberg sugeriše da bi ga Apple mogao predstaviti do 2022. godine.

Pojavile se fotografije koje navodno prikazuju Apple AirPods 3 slušalice

(balkanandroid/benchmark)