Home Aplikacije Instagram ispravlja greške u prikazu novih sadržaja u obliku „skočnih prozora”

Instagram ispravlja greške u prikazu novih sadržaja u obliku „skočnih prozora”

Instagram icon

Instagram kako se sada čini donosi još jednu nadogradnju koja će se ticati prikazivanja sadržaja unutar aplikacije. Prisjetimo se kako je 2016, godine Instagram doživio veliku promjenu u vizualnom smislu. Odnosno u prikazivanju sadržaja svojim korisnicima a sve u cilju da bude što sličniji svojoj matičnoj aplikaciji “Facebooku” pod čijim se okriljem i nalazi.

Apple će u ovogodišnji iPhone uraditi svoje, a ne Qualcomm antene za 5G povezivanje

Instagram “feed” kako su ga s ponosom nazivali i isticali čelnici, potpuni je nalik Facebookovom Feedu odnosno načinu donošenja sadržaja. Nije trebalo proteći mnogo vremena da se korisnici ne krenu žaliti na tadašnji način prikaza. Instagram je 2018, godine točnije 22, ožujka donio novu veću nadogradnju gdje je kao glavnu novinu istaknuo donošenje u prvi plan novih postova i način “učenja” same aplikacije koje sadržaje korisnik prati i samim time želi na naslovnici i vidjeti. Sve je bilo uredu, slobodni smo reći do sada. Kada je nekoliko korisnika započelo negodovanje kako se na naslovnici ne prikazuje novi sadržaj već se dogodi da bude prikazan stari (koji je već prošao) kroz naslovnicu.

Instagram detail

Čelnici tvrde odlučili su tom problemu doskočiti tako da izdaju nadogradnju koja će u obliku skočnog prozora (balončića) korisniku javiti kada je dostupan novi sadržaj a on će ovisno dali želi isti i pregledati ili odbaciti. Za sada nije poznato hoće li ovaj način biti trajno rješenje ili samo privremeno do neke veće nadogradnje gdje će Instagram ovom problemu na neki način doskočiti te kvalitetnije ga riješiti.

Naravno ovo se odnosi i na Story priče gdje je i autor ovog teksta primijetio da se povremeno događa prikaz starog (već viđenog sadržaja) umjesto novog.

Facebook Lite dobio „tamni način” rada – dok punokrvna aplikacija još to nije

Kada će nadogradnja biti dostupna za sada nije poznato no ovim potezom Instagram pokazuje da su mu korisnici na prvom mjestu i da sluša njihov glas.