Home Apple iOS Američka carina se osramotila zaplijenom “krivotvorenih Apple AirPods” slušalica

Američka carina se osramotila zaplijenom “krivotvorenih Apple AirPods” slušalica

Američka Uprava za carinu i zaštitu granica pohvalila se sa zanimljivim ulovom – 2 hiljade pakovana slušalica za koje kažu da je riječ o krivotvorenim modelima popularnih Appleovih bežičnih slušalica AirPods. Slušalice su u SAD-u stigle iz Hong Konga te bi njihova vrijednost da je riječ o “pravim” uređajima, a ne krivotvorinama iznosila skoro 400 hiljada dolara. U zvaničnoj objavi vezanoj uz ovu zaplijenu navodi se kako je zadatak carinika štititi američku javnost na dnevnoj bazi od različitih opasnosti, a uz objavljeni twit carinici su napisali kako te slušalice – nisu Appleove.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

I tu su u pravu, to zaista nisu Appleove slušalice, ali problem je što to nisu niti krivotvorene Appleove slušalice. Svako ko malo bolje prati tehnologiju bez problema mogao je prepoznati logo na pakovanju slušalica – riječ je o slušalicama kineske kompanije OnePlus koja je poznata po kvalitetnim gadgetima pristupačne cijene u odnosu na poznatije brendove. Isti je slučaj i sa slušalicama OnePlus Buds koje su zaplijenjene te njihova cijena iznosi 79 dolara po komadu.

Putin uvodi eSport u ruske škole

Prema službenim podacima, pošiljka je bila na putu prema Nevadi, ali detaljnijih informacija o tome kome je bila namijenjena trenuno nema. Takođe, nije poznato zašto je ta pošiljka zaustavljena i postoji li neki dodatni razlog zapljene – pored činjenice da slušalice OnePlusa izgledaju slično poput Appleovih.

Nvidia će za ARM platiti 40 milijardi dolara

Na Twitteru mnogi ismijavaju ovaj potez američkih carinika i poručuju im da zaposle osobe koje znaju “čitati etikete i guglati”, neki im poručuju da ne samo što su se osramotili, već su to objavili i na internetu, a čak su im se javili i iz OnePlusa s porukom da im vrate slušalice.

Huawei Petal Search postaje pravi konkurent Google pretraživaču

Dio korisnika smatra kako krivica za zapljenu ne leži na Upravi za carinu i zaštitu granica, već je kriva sama kineska kompanija čije su slušalice “čista kopija” Appleovih slušalica pa smatraju da se ne treba čuditi potezu carinika koji su za kineske slušalice mislili da su AirPods.

(zimo)