Home Apple iOS iOS 14 je aktivirao skriveno dugme na vašem iPhone

iOS 14 je aktivirao skriveno dugme na vašem iPhone

Puštanjem u opticaj najnovijeg operativnog sistema za iPhone, iOS 14, Appleovi uređaji dobili su novu funkcionalnost u obliku gesta Back Tap. Riječ je o novoj mogućnosti da se određenim radnjama na iPhoneu upravlja tako da se prstom samo lagano lupne pozadina telefona.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Back Tap zapravo pretvara ukupnu pozadinu iPhonea u jedno veliko i na dodir osjetljivo dugme, koji možete prstom lupnuti dvaput ili triput za redom kako biste pokrenuli određene funkcije na telefonu. Postavke za Back Tap nalaze se u meniju Accessibility – Touch – Back Tap.

Testovi ispadanja iPhone 12 pokazali da li Apple Keramički Štit zaista radi

Osnovni cilj Back Tapa jest dati korisnicima više interaktivnosti s uređajem, a neke od radnji koje se mogu uključiti jesu prebacivanje iz aplikacije u aplikaciju, pokretanje menija za obaviještenja, skrolanje kroz aplikaciju ili internet stranicu, pokretanje Siri ili stvaranje screenshota. Isto tako, Back Tap je povezan i s aplikacijom Shortcuts, što zapravo znači da s tim novim “dugmetom” možete napraviti sve što vam padne na pamet.

Apple iPhone 12 Pro Max ima manju bateriju nego iPhone 11 Pro Max

Ključ je u softverskim postavkama, a jedina granica iskoristivost te nove funkcionalnosti jest nečija kreativnost. I na kraju ono najvažnije, a to je da nova mogućnost radi jako dobro jer softver brzo reaguje na nove naredbe. Ako imate iPhone (generacije od 6S pa na više) i najnoviji iOS 14, poigrajte se s postavkama i otkrijte posve nove mogućnosti vašeg uređaja.

Od 25 svjetskih brendova sa najvećom vrijednošću, Apple je broj 1

(zimo)