Home Android Aplikacije Iz WhatsAppa se oglasili po pitanju korisnika koji ne prihvate nova pravila...

Iz WhatsAppa se oglasili po pitanju korisnika koji ne prihvate nova pravila dijeljenja informacija o korištenju sa Facebookom

Nakon što su najavljena nova pravila korištenja WhatsApp aplikacije, u skladu sa kojim će WhatsApp dijeliti još veći broj informacija o vama sa svojom matičnom kompanijom Facebook, korisnici su počeli egzodus na Telegram i Signal.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

WhatsApp je na to masivno prelaženje korisnika na druge platforme za razmjenu poruka i poziva reagovao privremenim odlaganjen uvođenja novih pravila korištenja, a sada je poznato šta će se dogodoti sa korisnicima koji ne prihvate nova pravila.

Huawei prepolovio narudžbu komponenti za telefone u odnosu na prošlu godinu

U slučaju da korisnik ne prihvati nova pravila, WhatsApp mu neće izbrisati korisnički nalog, ali će mu značajno ograničiti funkcionalnosti. Neko kraće vrijeme nakon 15. maja (navodno se radi o sedmicama) korisnici koji nisu kliknuli na “Accept” moći će putem WhatsAppa samo primati pozive i notifikacije, ali poruke unutar aplikacije neće moći ni čitati niti slati.

Microsoft Office 2021 stiže na Windows i MacOS računare u drugoj polovini godine

Nakon isteka ovog perioda i preostale će funkcije će biti ukinute, a nalog će postati neaktivan. Za aktiviranje istog biće potrebno – naravno – prihvatiti novu politiku privatnosti. Ne želite li to, WhatsApp podsjeća da uvijek možete preuzeti svoju istoriju razgovora i izbrisati korisnički nalog.

Nvidia sprema CMP (Cryptocurrency Mining Processor) grafičke karte namijenje “rudarenju” kriptovaluta

(balkanandroid/bug)