Home Uputstva Kako rootati Samsung Galaxy S2?

Kako rootati Samsung Galaxy S2?

Zašto Samsung Galaxy S2?

Rootanje uređaja je nešto čemu smo već pisali nekoliko puta a sada je vrijeme i da pokažemo kako se to praktično radi. U prvom dijelu step-by-step rootanja predstavit ćemo jedan od najčešćih načina kako rootati Samsung Galaxy S2 (i9100 – internacionalna verzija) čiji je kreator Phil3759 sa XDA foruma. Odabrani uređaj je produkt vašeg interesovanja kao i činjenice da je jedan najpopularnijih telefona u zadnjih par godina. Ovom prilikom nismo ostavili prostora rootanju Android tableta, ali u budućnosti ćemo svakako i to obraditi. Takođe ukoliko ne posjedujete ovaj uređaj ili specifičan model (postoji tri različite verzije SGS2) pošaljite nam mail ili ostavite komentar te na taj način predložite svoj uređaj da opišemo u sljedećoj step-by-step sekciji rootanja telefona.

NAPOMENA: Rootanjem telfona gubite  garanciju a ostale mane i prednosti rootanja možete pročitati ovdje. Ukoliko ste se pak odlučili da rootate, pratite uputstva doslovno ne preskačući niti jedan korak. Autor ovog članka se ograđuje od mogućih oštećenja ili uništavanja telefona. Ako želite rootati svoj uređaj, proceduru vršite na svoju odgovornost.

Rootanje Samsung Galaxy S2

  1. Skinuti root datoteku (Root_SuperSU.0.96.Only-signed.zip) za Chainfire SuperSU (koji dolazi sa CF_Root) bez busybox-a.
  2. Kopirati skinutu datoteku na eksternu SD karticu telefona
  3. Ugasiti telefon
  4. Ući u stock recovery tako što držeći dugme Volume Down, dugme Home i Power istovremeno nekoliko sekundi dok se ne pojavi logo
  5. Označiti opciju “apply update from external storage“. Za navigaciju kroz recovery koristite Volume Up i Down dugmadi a za potvrdu Power dugme
  6. Pronađite Root_SuperSU.0.96.Only-signed.zip
  7. Po završetku procedure vaš SGS2 je rootan

Ukoliko iz nekog razloga odlučite da unrootate telefon procedura je analogna predhodnoj, samo umjesto Root_SuperSU datoteke postavite datoteku Unroot_SuperUser-Busybox-Uninstaller-Update2-signed.zip i na isti način je instalirate. Tako će se obrisati superuser i su datoteke i time se vaš telefon se vraća u prethodno (ne-rootano) stanje.