Home Uputstva Kako YouTube muzika da svira u pozadini sa ugašenim ili zaključanim ekranom

Kako YouTube muzika da svira u pozadini sa ugašenim ili zaključanim ekranom

Kako YouTube muzika da svira u pozadini sa ugašenim ili zaključanim ekranom? Odgovor na pitanje nije težak i ako imate Android telefon, moguće je riješiti problem besplatno. Ako koristite Apple iOS odnosno iPhone u tom slučaju je potrebno nešto novca i probjem je rješiv.

Univerzalni način

Prvo ćemo obraditi univerzalni način kako da YouTube muzika da svira u pozadini sa ugašenim ili zaključanim ekranom koji radi i na Android i na iPhone, a zatim način koji radi samo za Android. Najjednostavniji način je pretplatiti se na YouTube Red odnosno Premium pretplatu koja omogućava konzumaciju YouTube sadržaja bez reklama, nego i slušanje muzike i ostalog YouTube sadržaja sa ugašenim ekranom telefona te preuzimanje YouTube sadržaja na vaš telefon. Na žalost, YouTube Premium usluga košta 10 evra svaki mjesec.

Taj način na žalost trenutno nije moguće aktivirati iz zemalja koje se nalaze u našem regionu, ali korištenjem VPN-a možete odraditi aktivaciju. Ako se do sada niste susretali sa terminom VPN (virtual private network), preporučujemo da pročitate ovaj članak u kojem smo obradili šta je to VPN i koji su to najbolji VPN provajderi.

U drugom tekstu pod naslovom kako gledati utakmicu online preko interneta (streaming) smo obradili temu iz naslova, ali smo naveli i nekoliko besplatnih provajdera VPN usluga koji mogu poslužiti ako niste voljni platiti u tu uslugu pored plaćanja YouTube Premiuma.

Možda trenutno najjednostavniji pristup sadržaju za koji trebate VPN je koristeći Opera web browser na Androidu, s obzirom da od skoro Opera ima integrisan VPN koji je dostupan bukvalno na 2 klika.

Kako da YouTube muzika da svira u pozadini sa ugašenim ili zaključanim ekranom na Android telefonu

A sada ide dio zbog kojeg vjerovatno i čitate ovaj tekst, odnosno kako da YouTube muzika da svira u pozadini sa ugašenim ili zaključanim ekranom na Android telefonu.

Odgovor je prilično jednostavan, potrebno je da preuzmete YouTube Vanced aplikaciju koja je razvijena od strane XDA Developers zajednice i koja dolazi u četiri verzije.Verzije se razlikuju po boji pozadine koje pored bijele donose i plavu, pink, tamno sivu i crnu temu. APK fajl aplikacije možete preuzeti na ovom linku.

/APKs?type=NONROOT&style=BASIC

Šta je to APK fajl možete pročitati u jednom našem starijem tekstu koji se nalazi na ovoj adresi, ali u pitanju je skraćenica od Android Package, odnosno u pitanju je sistem pakovanja sadržaja specifičan za Google Android operativni sistem (generalno u pitanju je ZIP arhiva koju čak možete raspakovati na računaru putem bilo kojeg boljeg arhivera).

Kako da instalirate APK fajl? Dovoljno je da nakon preuzimanja APK fajlova, putem fajl menadžera vašeg telefona kliknete na APK fajl i pokrenete instalaciju aplikacije. Ako nemate fajl menadžer na svom Androidu, možete pročitati tekst u kojem vam preporučujemo 4 odlična i besplatna fajl menadžera ili jednostavno instalirati Google Files Go fajl menadžer.

Na novijim Android verzijama, potrebno je u podešavanjima u meniju Install appls from external sources aktivirati mogućnost instalacije putem fajl menadžera jer sigurnosna podešavanja ne dozvoljavaju instalaciju.

I na kraju, potrebno je da sa istog ovog linka instalirate i MicroG aplikaciju u slučaju da želite Vanced verziju YouTube aplikacije koristiti ulogovani na YouTube.

Ovaj tekst ćemo svakako nastaviti ažurirati, a vi do tada uživajte u mogućnosti da YouTube muzika da svira u pozadini sa ugašenim ili zaključanim ekranom na vašem Android telefonu.