Home Uputstva Vodič: Kako skidati Android aplikacije sa Google Play?

Vodič: Kako skidati Android aplikacije sa Google Play?

Da biste bili u mogućnosti da koristite Android aplikacije kao što su mail, kalendar, kontakti ili aplikacije vezane za kalendar, morate se prijaviti u vaš Google Apps profil. Ako želite da skidate i instalirate Android aplikacije sa Google Play marketa, pratite sljedeće korake:

1. Morate otvoriti Accounts & sync podešavanja na vašem uređaju. To možete učiniti pritiskom na Settings ikonicu u meniju gdje se nalaze aplikacije ili pritiskom na Menu dugme uređaja, zatim na Settings.  Sljedeće dvije slike vam pokazuju gdje se nalazi Settings ikonica.

1

ili

2

2. Nakon što otvorite Settings, potrebno je da uđete u Accounts & sync. Na sljedećoj slici možete vidjeti gdje se Accounts & sync nalazi u Settings.

3

3. Na ovom koraku se već nalazite u Accounts & sync podešavanju. Zatim kao što je prikazano na slici ispod, pritisnite na Add account.

4

4. Nakon pritiska na Add account, iz ponuđene liste izaberite Google, kao što je prikazano na slici ispod.

5

5. Pritisnite Next kao na slici ispod.

6

6. Nakon toga, prikazaće vam se dvije opcije, Create – da napravite novi Google nalog, i Sign in – da se prijavite sa već postojećim nalogom. Pretpostavimo da već imate Google nalog, te shodno tome, pritisnite Sign in kao na slici ispod.

7

7. Na sedmom koraku, nakon pritiska na Sign in, nudi vam se da ukucate vašu email adresu sa pripadajućom šifrom, i nakon toga pritisnite na Sign in. Detaljnije na slici ispod.

8

8. Sada izaberite koje aplikacije želite da sinhronizujete. Nakon čekiranja, pritisnite Sync now.

9

9. Sada preostaje da završite podešavanje pritiskom na Finish setup.

10

10. Na kraju, podešen Google nalog bi trebao izgledati kao na slici ispod.

11

Sada možete pretraživati veliki broj Android aplikacije na Google Play Store.

12