Home Uputstva Kako uslikati ekran svog telefona

Kako uslikati ekran svog telefona

2143
9
SHARE

Kod iPhone je to lako, jer se kombinacija ne mijenja. Potrebno je u isto vrijeme pritisnuti Power (taster za paljenje) i Home taster.

Kod Windows Phone je različito za Win Phone 8 i 8.1. U WP 8 je potrebno u isto vrijeme pritisnuti Power taster i Start taster, a kod WP 8.1 je kombinacija Power plus Power Up (pojačavanje zvuka).

I sada dolazimo do nama najzanimljivijih uređaja, a to su Android telefoni. Prije verzije 4.0 Android nije imao mogućnosti snimanja ekrana ako je proizvođači uređaja nisu omogućili, a za verziju 4.0 i noviju to je kombinacija Power tastera i Volume Down (smanjivanje zvuka) tastera.

Neki proizvođači, kao što je Samsung se ne drže tog standarda, nego je kombinacija Power i Home tastera kao što je kod Apple uređaja. Dok se neki drugi proizvođači, kao recimo LG, ne drže iste kombinacije kod svakog modela telefona, tako da postoji mogućnost na jednom LG modelu da je kombinacija Power + Home, a na drugom Power + Volume Down.

Vrijedi napomenuti da neki proizvođači dodaju opciju snimanja ekrana u Power meni (pojavi se kada zadržite Power dugme nekoliko sekundi), ali to nije pravilo.

 • cikotic

  zna li neko ima li na alcatel ot 997 d opcija da se uslika ekran?

  • Piše u tekstu: kombinacija Power tastera i Volume Down (smanjivanje zvuka) tastera.

 • no name

  skini screanschot aplikaciju na play store i klikni power dugme i volume down dugme u prevodu dugme gdje se pali telefon i dugme za stisavanje zvuka.

 • …?

  Zanima me jedna stvar, kako da uradim screenshot na galaxy s5?
  pokusao sam sve kombinacije dugmica, i nece da slika ekran, jedino hoce kad ukljucim opciju da slikam ekran kad prevucem rukom preko njega, ali se meni to ne svidja, pa me interesuje da li postoji moguscnost da normalno uradim screenshot bez skidanja dodatnih aplikacija?

  • keot

   Klizni bocnom stranom dlana preko ekrana i uslikat ce se 😉

  • ja

   Drzi nakoliko sekundi home, lock, i dugme za smanjivanje zvuka

 • Neđa

  Kako da uslikam ekran? Tel Samsung grand neo.. Hvala unapred.

  • Piše u tekstu: Neki proizvođači, kao što je Samsung se ne drže tog standarda, nego je kombinacija Power i Home tastera kao što je kod Apple uređaja.

 • Dino Cander

  Zna li neko kako da slikam ekran ? Tel : Samsung Galaxy J1