Home Promo Kaspersky podržava zdravstvene ustanove besplatnim polugodišnjim licencama svojih proizvoda tokom COVID-19 pandemije

Kaspersky podržava zdravstvene ustanove besplatnim polugodišnjim licencama svojih proizvoda tokom COVID-19 pandemije

Kompanija Kaspersky najavila je da će njihovi bezbjedonosni proizvodi namjenjeni endpoint uređajima biti besplatno dostupni za organizacije zdravstvenog sistema, uključujući i one u Bosni i Hercegovini kako bi im pomogla da ostanu zaštićeni od cyber prijetnji tokom pandemije virusa korona. Proizvodi koji će tokom šest mjeseci biti besplatno dostupni zdravstvenim organizacijama su Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus, Kaspersky Security for Microsoft Office 365, Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced i Kaspersky Hybrid Cloud Security.

Kontinuitet rada i zaštita podataka su izuzetno važni za zdravstvene organizacije, posebno u sadašnjim izazovnim okolnostima, kada su zdravstvene organizacije pod ekstremnim pritiskom i moraju angažovati sve svoje snage kako bi pomogle ljudima. Za bolnice i druge zdravstvene ustanove veoma je važno da osiguraju stabilnost rada medicinske opreme i omoguće stalnu dostupnost podataka medicinskom osoblju, istovremeno štiteći privatnost informacija njihovih pacijenata.

Kompanija Kaspersky besplatno je zdravstvenim organizacijama koje su suočene sa velikim pritiskom, ponudila svoja B2B rješenja kako bi im pomogla da se izbore i kako bi ih zaštitila od cyber bezbjedonosnih rizika tokom ovog perioda. Proizvodi koji su uključeni u ponudu su proizvodi za zaštitu endpoint uređaja (tzv. uređaja krajnje tačke) i cloud infrastrukture, i to: Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced i Kaspersky Hybrid Cloud Security, SaaS endpoint zaštita – Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus – i zaštita za Microsoft Office 365 – Kaspersky Security for Microsoft Office 365.

„U ovoj kritičnoj situaciji, zdravstvene ustanove su pod ogromnim pritiskom i nose veliku odgovornost dok spašavaju živote ljudi i bore se protiv infekcije. Ljekari, medicinske sestre i cjelokupno medicinsko osoblje preuzimaju veliki teret te borbe i zato im je potrebna svaka moguća podrška. Smatramo da je naša obaveza da podržimo medicinsku zajednicu,“ izjavila je Evgenija Naumova (Evgeniya Naumova), potpredsjednica globalne prodajne mreže u kompaniji Kaspersky. „Kako bismo pomogli ovim organizacijama da se fokusiraju na ono što je najvažnije, nudimo im besplatne licence za ključne korporativne proizvode kompanije Kaspersky u trajanju od šest mjeseci.“

Uporedo sa ovom inicijativom, kompanija Kaspersky takođe savjetuje medicinske ustanove da što prije primjene sljedeće cyber bezbjedonosne mjere:

  • Organizuju osnovnu obuku o bezbjednosti, kako za medicinsko osoblje tako i za zaposlene u administraciji – obuka ​​treba da obuhvati najosnovnije prakse kao što su korištenje lozinki i naloga, bezbjednost e-maila, upotreba USB uređaja, bezbjednost računara i bezbjedno pretraživanje interneta. Potrebno je objasniti osoblju bolnica da postoji sve veći rizik od cyber prijetnji za zdravstvene IT sisteme.
  • Pravo je vrijeme da ove institucije provjere rješenje za zaštitu koju koriste, da li je ažurirano, pravilno konfigurisano i da li pokriva uređaje svih zaposlenih. Potrebno je uključiti zaštitni firewall kako bi se omogućila zaštita od prijetnji koje dolaze sa interneta. Bezbjedonosno rješenje bi trebalo da omogući zaštitu od ransomware napada jer je to jedna od uobičajenih prijetnji za zdravstvene organizacije.
  • Postarati se da su svi posebni medicinski uređaji, kao što su respiratori, pravilno konfigurisani i ažurirani. Ako postoji šansa da se broj takvih uređaja brzo poveća, treba razviti posebnu proceduru za brzu instalaciju i konfigurisanje svih novih uređaja.
  • U ovakvim okolnostima pojedine bolnice hitno zapošljavaju novo osoblje što znači da raste broj krajnjih tačaka, uključujući lične uređaje novih zaposlenih. Ovo može ugroziti vidljivost i kontrolu nad korporativnim IT sistemima, tako da bi IT sektor trebalo da obrati posebnu pažnju na obezbjeđivanje zaštite za sve nove uređaje. Najbolje je unaprijed imati bezbjednosne profile, smjernice i licence kako bi ih po potrebi dodavali na nove uređaje.
  • Postarati se da bezbjednosno rješenje koje se trenutno koristi omogućava dovoljan broj licenci za sve veći broj uređaja.

Za detaljnije informacije o ponudi i njenoj dostupnosti, posjetite Kaspersky business blog i kontaktirajte kompaniju Kaspersky ili njenu prodajnu mrežu partnera i distributera.

Kaspersky