Home Promo Kaspersky ponovo pokrovitelj „Professional basketball Camp Kaspersky 2019“- prvog profesionalnog košarkaškog kampa...

Kaspersky ponovo pokrovitelj „Professional basketball Camp Kaspersky 2019“- prvog profesionalnog košarkaškog kampa koji se po drugi put održava u Sarajevu

Sarajevo, 24. juli 2019U Sarajevu je danas održana konferencija za medije na kojoj je predstavljeno drugo izdanje prvog profesionalnog kampa za košarkaše “Professional basketball Camp Kaspersky 2019” čiji je generalni pokrovitelj kompanija Kaspersky, a koji će biti održan od 25. do 29. jula u dvorani “R” Sport Centar na JezeruSarajevo.

Pro Camp Kaspersky je jedinstven događaj ovakve vrste u Bosni i Hercegovini i regionu koji omogućuje profesionalnim igračima iz BIH, regiona,ali i iz cijelog svijeta, da pronađu angažman u nekim od uspješnih košarkaških klubova.

Kompanija Kaspersky, jedna od vodećih globalnih kompanija iz oblasti cyber bezbjednosti, već je drugu godinu zaredom pokrovitelj kampa. Prethodne godine na prvom ProCampu Kaspersky učešće je uzelo 28 igrača, od čega je njih 16 pronašlo svoj profesionalni angažman.

Koncept ovogodišnjeg kampa predviđa podjelu igrača u četiri tima koje će predvoditi uspješni treneri Dragan Petričević, Quim Gomez iz Španije, Muamer Taletović i Adis Bećiragić. U periodu održavanja kampa učesnici će održavati treninge i igrati utakmice.

Predstavnicima medija su se na danas upriličenoj konferenciji obratili glavni organizator kampa i bivši proslavljeni kapiten košarkaške reprezentacije BiH, Samir AvdićIlijana Vavan – direktorica kompanije Kaspersky za Evropu, te treneri koji će voditi kamp Muamer Taletović, Dragan Petričević i Adis Bećiragić.

Samir Avdić, osnivač i organizator ProCampa tom prilikom je rekao:

-Sa velikim zadovoljstvom možemo reći da smo drugo izdanje Professional basketball Camp Kaspersky pripremili na najbolji mogući način, unaprijedili naše servise, sve u cilju da igrači, treneri i sve zainteresirane strane uživaju u ovom sportskom događaju. Želim se zahvaliti našem generalnom pokrovitelju kompaniji Kaspersky na saradnji i povjerenju koje su nam ukazali, kao i svim sponzorima-UniCredit, Laško, OktalPharma, Comtrade, Sinkro, Eronet, Škoda, Perutnina Ptuj, Kreis BH, Međunarodni aerodrom Sarajevo, Klas d.d., Cooperación Española, kao i drugim brojnim partnerima i medijskim partnerima  jer Professional basketball Camp Kaspersky predstavlja i slijedi koncept basketballa & businessa. 

U ime kompanije Kaspersky koji  je već po drugi put pokrovitelj kampa obratila se Ilijana Vavan, direktorica kompanije Kaspersky za Evropu:

Veliko mi je zadovoljstvo što smo ponovo u prilici da danas u Sarajevu podrškom ProCampu, pružimo podršku mladim i talentiranim ljudima iz Bosne i Hercegovine, regiona ali i iz cijelog svijeta. Briga o potrebama ljudi i kompanija, što uključuje i podršku  mladim talentima, u srcu je misije kompanije Kaspersky na njenom putu ka stvaranju bezbjednije budućnosti.

Podršku kampu dali su i bivši igrači Nenad Marković, Nihad Đedović, Edin Bavčić, Edin Krupalija, Feliks Kojadinović, brojni skauti i agenti Goran Gramatikov, Jovan Brstina, Zvonimir Ridl, Robert Jablan, Charles Danijel Mandić, te druge ličnosti iz svijeta sporta i biznisa.

Kaspersky