Home Ostalo Kompanija Light prestaje kreirati kamere za mobilne telefone

Kompanija Light prestaje kreirati kamere za mobilne telefone

Ako ste se ikada zapitali ko stoji iza Nokia 9 telefona i njegovih pet zadnjih kamera, u pitanju je kompanija Light. Ova firma je odustala od svog doduše nekonvencionalnog napora da napravi revoluciju kada su u pitanju mobilne kamere. Oni su za javnost potvrdili da izlaze iz industrije pametnih telefona.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Kompanija Light je pri ulasku na tržište pametnih telefona htela da prevaziđe ograničenje malih senzora za kamere, i to tako što su dodali više malih senzora, svaki sa različitom žižnom daljinom i funkcijom. Njihov dokaz da to funkcioniše bio je koncept L16 u vrednosti od 2,000 dolara. Pri izlasku, svi su je proglašavali inženjerskim čudom i da ima daleko veći kvalitet od drugih mobilnih kamera. Međutim, njegovo zaostajanje za drugim mirrorless kamerama i DSLR fotoaparatima je uticalo da se ne popularizuje kako je bilo očekivano. Možda i najgora stvar bila je to što proizvođač nije uzeo u obzir mogućnost snimanja video zapisa.

Počela proizvodnja Qualcomm Snapdragon 875 čipseta

Light je prvi put ušao na tržište sa modelom Nokia 9 i ukupno 5 zadnjih kamera. Snapdragon procesor je uspeo da sakupi podatke iz svih pet kamera istovremeno i od njih kreira presek, i tu se video napredak dubinske percepcije. U međuvremenu, Google, Apple i Huawei su počeli da dodaju smart HDR opciju i spajanje više slika u jedan snimak, čime su otišli korak dalje od Nokia 9 modela. To je dovelo do sve manje zainteresovanosti kompanije Light za područje mobilne fotografije, a sada je i zvanično potvrđeno da izlaze iz ove industrije.

Viber prekida poslovnu saradnju sa Facebookom

(pcpress)