Home Android Korisnici iOS uređaja su lojalniji kupci nego vlasnici Androida

Korisnici iOS uređaja su lojalniji kupci nego vlasnici Androida

SellCell, jedan od najvećih američkih sajtova za kupoprodaju i zamenu starih telefona za nove, sproveo je istraživanje o lojalnosti kupaca ka brendovima telefona koje koriste. U istraživanju je uzeto u obzir pet najvećih brendova telefona (koji se mogu kupiti u SAD-u), a praćeno je za koje brendove su se korisnici odlučivali prilikom zamene.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Rezultati su pokazali da je lojalnost Apple-u najveća ikad, sa skoro 92 procenta (raniji najbolji rezultat bio je 90.5 procenata u 2019. godini). Samsung, sa druge strane, ima pad lojalnosti od 11.7 procenata, sa 85.7 procenata u 2019. godini, na 74 procenta. Drugim rečima, korisnici iPhone-a su ostvarili za skoro 18 procenata veću lojalnost brendu od korisnika Samsung telefona. Takođe, više od četvrtine Samsung korisnika (26 procenata), planira da promeni brend prilikom kupovine sledećeg telefona. Od toga, skoro trećina, 31.5 procenata Android korisnika navelo je da imaju velike brige po pitanju privatnosti i to je jedan od najvećih razloga zašto planiraju da pređu na iPhone, dok je 25 procenata je kao razlog navelo da smatra da iPhone donosi više za uloženi novac.

Naredni Pixel telefon bi trebao pokretati Google sopstveni ARM procesor

Problem nije ograničen na Samsung korisnike. Sličan trend je i kod Google Pixel korisnika. Lojalnost ka ovom brendu opala je za 18.8 procenata, sa 84 procenta u 2019. godini, na 65.2 procenta u 2021. godini. Gotovo identična situacija je i sa drugim proizvođačima, 71 procenata korisnika Motorola telefona i 62.6 procenata korisnika LG želi da promeni brend prilikom sledeće kupovine telefona. Od onih korisnika koji žele da ponovo kupe Android telefon samo pet procenata je navelo da je razlog ekosistem. Oko 18 procenata smatra da im je jednostavnije da prebace podatke na novi Android telefon nego na iPhone.

Mobilni telefoni bi mogli poskupiti zbog nestašice čipova

Kada se radi o tome koji telefon je najbolji, ponovo je prevaga na strani Apple-a. Skoro polovina, 46.6 procenata ispitanika je reklo da je iPhone 12 serija telefona najbolja, dok se za Samsung Galaxy S21 seriju opredelilo 30.4 procenta.

MediaTek prestigao Qualcomm i postao najveći proizvođač čipseta za mobilne telefone

(pcpress)