Home Windows Windows PC Microsoft će novi Edge browser poslati i na starije verzije Windows-a

Microsoft će novi Edge browser poslati i na starije verzije Windows-a

Kada je Microsoft prvi put najavio dostupnost svog Edge pregledača, zasnovanog na Chromiumu, kompanija je istakla da će korisnici na Windows 7 i 8.1 platformama morati da browser instaliraju ručno ukoliko žele da ga koriste. Međutim, Microsoft je ipak odlučio da pregledač omogući preko Windows Update-a.

Novi Microsoft Edge je izuzetno štedljiv sa resursima na Windows 10 Maj 2020 nadogradnji

Kada se browser instalira, postoji nekoliko glavnih karakteristika. Prvo, Edge će biti dodat u korisnikov taskbar i kao desktop prečica. Takođe, neće zameniti Internet Explorer kao što menja Edge Legacy na Windowsu 10. Na kraju, neće zameniti korisnikov podrazumevani browser.

Ova promena je posebno zanimljiva za Windows 7 korisnike, s obzirom na to da operativni sistem od januara više nema zvaničnu Microsoftovu podršku. Jedini korisnici, koji bi trebalo da dobijaju ažuriranja, su oni koji plaćaju za Extended Security Updates podršku. Međutim, izgleda da je Microsoft zainteresovan da prigrabi što više korisnika za Edge gde god može.

Kako instalirati Windows 10 Maj 2020 nadogradnju?

Nakon što korisnik dobije ažuriranje, koje je trenutno dostupno, Edge browser će se samostalno nadograditi u pozadini, a ažuriranje će se instalirati automatski.

(benchmark)