Home Windows Windows PC Microsoft objavio ažuriranje koje će obrisati Adobe Flash sa vašeg računara

Microsoft objavio ažuriranje koje će obrisati Adobe Flash sa vašeg računara

Nakon što se Adobe, kao autor počeo spremati za izbacivanje Flash-a sa Windows računara, pa čak i poslao upozorenje korisnicima da ga deinstaliraju jer prestaje podrška, oglasio se i Microsoft.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Preciznije Microsoft je objavio (za sad) opciono Catalog ažuriranje koje uklanja Adobe Flash iz Windowsa 10 i sprečava ga da se ponovo instalira. Na ovaj način, kompanija otvara put za konačno odbacivanje aplikacije tokom 2021. godine. Međutim, kako izveštavaju pojedini mediji, ažuriranje (KB4577586) samo uklanja Flash verziju koja je ugrađena u Windows 10, a ne i zasebnu verziju koju je korisnik sam instalirao. Ažuriranje ne uklanja Flash ni iz Microsoft Edge ili drugih browsera. Windows 10 Flash podrška će zvanično prestati na kraju ove godine, a više neće postojati podrška za standardni Edge, kao ni za Internet Explorer 11. Najnovija verzija Edge-a, koji koristi Chromium arhitekturu, će podršku za Flash izgubiti u januaru 2021. godine.

Pojavile se glasine kako Samsung neće uključiti punjač i slušalice u pakovanje Galaxy S21/S30 telefona

Glasine tvrde kako će Galaxy S21/S30 serija telefona biti manja evolucija, a ne revolucija u odnosu na Galaxy S20

Prošlog meseca Microsoft je objavio plan odbacivanja podrške za Flash, ističući da će alatka za uklanjanje Flash-a biti opciono ažuriranje u Windows Update-u do početka 2021. godine. Nakon nekoliko meseci, ovo će postati preporučeno ažuriranje, a na leto naredne godine Microsoft će ukloniti sav framevork developera koji je u vezi sa Flash-om. Ovo će biti odrađeno preko kumulativnih ažuriranja, na različitim Windows verzijama, uključujući Windows 10 i 8.1.

Google osvježio izgled i dodao nove opcije u YouTube aplikaciju

Zaigrajte Warhammer: Vermentide 2 potpuno besplatno tokom narednih 5 dana

(benchmark)